(NaturalNews)

За повечето хора, по-топлото време означава повече прекарано време на открито, когато настъпва по-висок риск от изгаряне на кожата от слънцето. Защитата на кожата е важна. Понякога е трудно да се намери сянка, но да не забравяме времената, когато използвахме широки шапки.

Дори и най-общоприетата мисъл, че лосионите за тен са полезни, е била отхвърлена; повечето лосиони за тен са пълни с вредни химикали, които са били показани от проучвания, че имат потенциал да причиняват рак, вместо да го предотвратяват. Освен това, лосионите за тен намаляват нивата на витамин D, произвеждани от тялото, които засягат способността му да предотвратява рак.

Оцет за облекчение от слънчево изгаряне

И все пак, независимо дали сте забравили плажния чадър или сте се наслаждавали на слънце за по-дълго, слънчевото изгаряне може да бъде болезнено и разстройващо. Вместо да мислите, че е най-добре да оставите почервенялата кожа или да закупите продукти, създадени за успокоение на изгорелите области, едно общо познато домакинско средство може да осигури незабавна помощ. Оцетът, независимо дали ябълков или обикновен бял дестилиран сорт, може да помогне за лечение на слънчево изгаряне с лекота.

Просто попитайте Кейтлин, която е отишла на къмпинг и е завършила своето 10-дневно пътуване до брега на езерото с лош загар на кожата. Тя се е обърнала към оцета, поставяйки го върху хавлиена кърпа и след това налагайки я по тялото си, преди лягане. Какъв е резултатът?

Тя се събужда „… без зачервяване, без сърбеж и без парене“ и казва, че нейната кожа дори не се е обелила. Тя обяснява, че в началото е била малко колеблива, мислейки си, че оцетът може да влоши нейната кожа, дори повече, но казва, че е бил изключително ефективен. Тя казва, че той „… веднага поема цялата болка от вашето изгаряне.“

Защо оцетът работи и други състояния на кожата, които лекува

Според Бони К. МакМилън, RN, BSN, здравна медицинска сестра в колеж на Университета на Питсбърг в Брадфорд, „Оцетът има антисептични свойства, които могат да убиват микробите и облекчават болката.“ Много просто, той действа, като балансира киселина на кожата и нивата на алкалност, така че да се проведе лечебния процес. Всичко от зачервяване до мехури може да бъде намалено.

В допълнение към предоставянето на облекчение от слънчево изгаряне, оцетът може също да помогне за подобряване на други кожни заболявания.

Например, смес от оцет разреден във вода може да помогне на хората с акне, тъй като има адстрингентни свойства, които поддържат излишните мазнини на страна. Той е дори ефективен при лечение на гъбични инфекции на ноктите, сърбеж по кожата и премахва запушени замърсявания от порите.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×