(NaturalNews)

Националният Институт за здравеопазване в Америка наскоро обяви разширяване на финансирането на девет ваксини с годишен бюджет от $ 135 000 000 долара държавни пари. Същото се случва и в много други държави по целия свят. Усилията за намаляване на огнищата на болести чрез увеличаване на финансирането на проучвания за ваксини са заблуда. Финансови и медицински ресурси биха могли да бъдат по-добре използвани, като се съсредоточат върху основните причини за заболяванията. Установено е, че повечето заболявания са причинени от хранителни дефицити и токсично претоварване, които заедно потискат имунната система и така хората са податливи към болести.

Изследвания показват, че неваксинираните лица са по-здрави, отколкото ваксинираните

Изследванията на населението показват, че сред ваксинираните популации се срещат повече огнища на болестта, отколкото сред тези, които нямат ваксинации. В едно проучване в Нова Зеландия през 1992 г. сравняват 226 ваксинирани деца с 269 неваксинирани деца. Резултатите показват, че голямо мнозинство от неваксинираните деца страдали много по-малко от хронични заболявания в детска възраст, включително възпаление на сливиците, сънна апнея, хиперактивност, ушни инфекции и епилепсия.

Едно проучване в Африка, проведено през 2000 г., което обхваща период от шест години и разглежда здравето на 15 хиляди деца, показва, че процентът на смъртност от дифтерия, тетанус и магарешка кашлица е два пъти по-висок при ваксинираните деца, в сравнение с неваксинираните деца.

През 2011 г. немско проучване на 8000 неваксинирани деца с медицинска документация от раждането до 19 години показва, че ваксинираните деца имат най-малко два до пет пъти повече заболявания и разстройства, отколкото неваксинираните деца.

Рутинната поява на болести възниква при ваксинираните популации

В допълнение, изследванията показват, че болестни огнища на магарешка кашлица, варицела и морбили се срещат във ваксинирани популации.

Ваксините увреждат и убиват

Ваксините, обещавайки имунитет към болестта, са показали, че увреждат и убиват. Претърсването на базата данни за 2013 г. на Националния Център за Ваксинации на Америка показва, че 52 835 отрицателни реакции са докладвани само за ваксината срещу дифтерия.

До 2012 г. е имало 119 случаи на смърт от HPV ваксина, заедно с 894 случаи на увреждане и 9889 документирани посещения на спешните отделения.

За тези, които получават ваксина срещу хепатит B през месец март 2012 г ., е имало 66 554 съобщения за сериозни нежелани реакции към ваксината, заедно с 1500 смъртни случаи, включително тези, които официално са докладвани като Синдром на внезапна детска смърт. Тези данни са само извадка от многото ваксини, които се използват в момента.

Значение на храненето за предотвратяване на заболяване

Според принципите на диетична фондация Weston Price (Weston Price Foundation)  един от начините за предотвратяване на заболявания е да се увеличи значително съдържанието на храните.
В забележително десетгодишно проучване през 1930 г., зъболекарят Уестон Прайс открива чрез щателно наблюдение, че ендемични народи, които ядат храни с високо съдържание на мазнини и водоразтворими витамини, илюстрират перфектно психическо и физическо здраве. Тези народи са с имунитет срещу болестите на своето време, включително туберкулоза.

На хора, които са яли модерни преработени храни, включително бяло брашно, захар, масло и консервирани зеленчуци, имунитетът към болестите бързо се губи. Местните жители, които възприели диета с преработени храни, бързо заболяли от туберкулоза.

В общата си книга „Диета на щастието“, изследователят Тайлър Греъм и лекарят Дрю Рамзи, препоръчват диета, подобна на диетата на Прайс – с високи мазнини и ниски въглехидрати, включително храни от тревопасни животни, хранени с органична храна. Храни, като сурово органично мляко, масло, кисело мляко, кефир, сирене, яйца, бульон от домашно приготвено месо или риба, черен дроб, мазнини и месо от тревопаси животни, накиснати био зърнени култури и ядки, ферментирали храни и органични зеленчуци и плодове.

Заключение

Огромни правителствени, финансови и медицински ресурси се прахосват за развитието на повече ваксини за предотвратяване на заболявания. Няма изследвания, доказващи ефективността и безопасността на ваксинациите за предотвратяване на заболяванията. За да се предотврати заболяване,  най-добре е да се избягват ваксинациите и да се следва правилен хранителен режим.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michelle Goldstein

By admin

One thought on “Още ваксини или по-добро хранене, за да се предотврати заболяване?”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *