витамин-д-пясък-надпис

Няма съмнение, че витамин D е критично хранително вещество, което е от съществено значение за доброто здраве. Много хора вече знаят че „слънчевият витамин“ е от ключово значение за здравето на костите, но проучванията продължават да показват, че ползите от витамин D са далеч по-обхватни, отколкото предполагахме. Всъщност, нови изследвания показват, че витамин D може да намали риска от рак с 20% или повече.

Многобройни проучвания са насочили вниманието към противораковите ефекти на витамин D, но, както обясняват източниците, повечето проучвания са проведени в европейски или американски популации. Нивата и метаболизмът на витамин D могат да варират в различните демографски области, така че анализирането на ползите от това жизненоважно хранително вещество в множество популации е от решаващо значение за истинското разбиране на превантивната му сила.

Използвайки данните, събрани от изследването на Японското обществено здравеопазване (JPHC), екип от учени показа, че по-високите нива на витамин D могат да помогнат за предпазването от рак навсякъде. Дори и след като са приспособили и други рискови фактори, като тютюнопушене, данните все още показват, че получаването на достатъчно витамин D намалява риска от рак с около 20 процента.

„Въпреки че това изследване предполага, че по-високите нива на витамин D в кръвта биха могли да означават по-нисък риск от рак при азиатските популации, като цяло доказателствата за евентуална връзка са смесени“, споделя Скофия Лоус от Cancer Research UK.

Разбира се, пропагандната машина се е обърнала срещу витамин D от доста време. Подобно на много други аспекти на храненето, ползите от витамин D са неглижирани. Майк Адамс наскоро пусна видео-лекция за силата на витамин D и ролята му в защитата срещу рак и други заболявания.

Както отбелязва Майк Адамс в изтрития вече видеоклип в YouTube, „Всеки черен човек в Чикаго, Детройт, Ню Йорк и Великобритания може да предотврати рак само с витамин D – около четири от пет ракови случая.“ Той обяснява как хората с богата на меланин кожа са по-склонни да имат недостиг на това ценно хранително вещество.

Фактът, че каналът на Майк Адамс, който се хвали с видеоклипове за значението на хранителни вещества като витамин D, е изтрит, просто показва колко далеч ще стигнат корумпираните фармацевтични и медийни индустрии, за да запазят информацията за спасяването на живота като тази. Те не искат да предотвратявате рак – те искат да станете пациент с рак.

Проучванията постоянно показват, че витамин D може да предотврати заболявания като рак, но медиите не отразяват това.

Професор Седрик Гарланд коментира неотдавнашно проучване за витамин D и заяви: „Вместо да се разширява ранното откриване или подобряването на лечението на рак, първоначалната профилактика ще бъде от съществено значение за преобръщане на настоящата тенденция на нарастване на разпространението на рака в световен мащаб. Този анализ показва, че подобряването на статуса на витамин D е ключов инструмент за превенция. “

 

Автор: Vicki Batts

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×