(NaturalNews)

Студенти от Университета в Карачи изследват многобройните ползи за здравето от папая и открили няколко интересни подробности за плода. В своите изследвания, Мариан Насим и Мохамед Карам Насир, студенти в отдел Земеделие и Агробизнес в Университета Карачи, установяват, че плодът, както и семената му имат многобройни ползи за човешкото тяло. Според тях различните хранителни вещества в плода и семената му могат да стимулират здравето. Тяхното изследване дори цитира как някои страни по целия свят използват папая за лечение на заболявания и укрепване на имунитета.

Яденето на папая има много ползи

Насир казва, че папаята съдържа огромно количество витамини и минерали, като витамин C, калций, калий, желязо, както и тиамин и магнезий. Той също така добавя, че папаята съдържа ензима папаин, който може да помогне при стомашни проблеми и лошо храносмилане. Също така, той отбелязва, че химикалът карпаин може да помогне при лечението на някои видове заболявания.

Той също така отбелязва, че папаята може да бъде много ефективна в борбата с различни болести като диабет и дори рак. Папаята може да помогне за контролиране и спиране на диабет. Насир отбелязва още, че яденето на папая веднъж дневно може да помогне в борбата и дори премахването на рак, тъй като папаята съдържа химикали като ликопен.

Освен помощта за борба със сериозни здравни заболявания, Насир установява и други ползи от яденето на папая. Той добавя, че яденето на папая всеки ден може да помогне за намаляване на теглото, както и, че папаята може да намали шансовете за сърдечен удар. Той предлага на пациенти, които имат хипертония да включат папая в ежедневните си ястия.

Насир посочва също, че папаята  естествено почиства  тялото, защото помага за поддържане системата на вътрешните органи. Той също така добавя, че папаята може да помогне за подобряване на зрението на човек, тъй като съдържа витамин А. Папаята може да стимулира плодородието както при мъже така и при жени, казва той.

Папаята помага още за спиране на съсирване на кръвта в краката на хората, особено на тези, които имат заседнал начин на работа. Той отбелязва още, че папаята спомага за решаване на проблеми като акне, тъй като съдържа магнезий.

Изследователите добавят още, че папаята може да помогне за елиминиране на състояния като запек и гадене. Плодът помага също и за предотвратяване на образуването на емфизема за тези, които пушат. Но освен плода, семената му също имат редица ползи за здравето.

Изключителни семена

Насим, сътрудничката  на Насир, казва, че сокът от семена на папая може да помогне на нарушената функция на бъбреците, тъй като съдържа флавоноиди, които могат да попречат на микроби, предизвикващи заболявания.

Тя отбеляза също, че семената от папая могат да предпазят хората от различни инфекции, както и, че дори могат да изчистят тялото от  паразити в червата. Според Насим, около 76.7% от нигерийските деца се отървават от чревни паразити, чрез просто пиене на сок от семена на папая в продължение на седем дни.

Тя цитира още, че японците вярват, че една чаена лъжичка семена папая може да защити черния дроб от някои заболявания. Също така,  че семената на папая съдържат специална съставка, която помага за спиране образуването на тумори. Тя казва още, че тези семена може да лекуват заболявания като хемороиди и че семената от папая може да се използват заедно с мляко, за да се предотврати болестта коремен тиф.

Източник: http://www.naturalnews.com/040296_papaya_seeds_disease_prevention.html#ixzz2T6XHbcg7

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *