Кокосово-масло

(NaturalNews)
Случаите на болестта на Алцхаймер нарастват. Понастоящем повече от 5 милиона американци страдат от разрушителното състояние, и това е шестата водеща причина за смърт в САЩ.

Лекарствено-базираните терапии за Алцхаймер са разочароващо неефективни, но има все повече доказателства, които предполагат, че кокосовото масло – един напълно естествен, евтин и широко достъпен продукт – може да бъде ефективна помощ за предотвратяване и лечение на заболяването.

Анекдотичните доказателства са изключително обещаващи. Например, една статия, публикувана наскоро от Health Impact News включва случай на жена, чиято 88-годишна майка страда от болестта на Алцхаймер.

Жената съобщава, че след премахването на майка й от старчески дом и започване на ежедневно локално лечение с кокосово масло, 88-годишната жена показва драматично и незабавно подобрение в състоянието си.

Няколко дни след започването на втриване на кокосово масло в кожата и прием, паметта на майката започва да се връща:

„Тя говори по-добре, дадох ѝ книга с истории от Библията да ми чете вчера и тя може да я прочете, с изключение на няколко думи. Майка ми не можеше да прави това преди една седмица или за последните две години.

Тя си спомня хора и неща, за които не е говорено от години. Сега мога да покажа нейните снимки и тя може да назове хората, дори и децата си.“

Кокосовото масло показва обещание в предварителни проучвания; повече изследвания се извършват в момента

Колкото и насърчававащи да са истории като тази, единственият начин да се определи истинската степен на предполагаемите ползи от кокосово масло е чрез рецензирани клинични проучвания.

За съжаление, тези видове проучвания обикновено са финансирани от фармацевтични компании, които се стремят да извлекат печалби от разработването на нови лекарства и естествените растителни лечения не са от особен интерес за такива компании.

В резултат на това, досега е имало няколко проучвания, свързващи кокосовото масло като възможно лечение за болестта на Алцхаймер.

Едно предварително проучване, проведено в Испания и публикувано през 2015 г., показва положителни резултати. То предполага, че кокосовото масло може да бъде доста ефективно при лечението на болестта на Алцхаймер при някои видове пациенти, особено сред жените.

Учените съобщават за „статистически значимо“ увеличаване на резултатите на тестове за измерване на умствените способности сред лицата, на които са били давани 40 мл/ден студенопресовано кокосово масло. Изводът е бил, че лечението с кокосово масло е довело до „подобрение на когнитивния статус, особено при жените, тези без захарен диабет тип II, както и тежки пациенти.“

Друго проучване с кокосово масло е в ход в момента, като се очаква резултатите да бъдат публикувани по някое време тази година. Това ново изследване се провежда от Университета на Южна Флорида, Здравен Бърд Алцхаймер институт, с финансиране, предоставено от частни източници.

Какво прави кокосовото масло ефективно лечение за борба с болестта на Алцхаймер?

Смята се, че терапевтичните ползи от кокосовото масло в борбата с последиците от болестта на Алцхаймер, са свързани с високите нива на средноверижни триглицериди (МСТ), които се съдържат в него.

Кокосовото масло се състои от 66 процента МСТ, който се превръща в кетони в черния дроб, които действат като „гориво за мозъка“, възстановявайки и ремонтирайки невроните, като същевременно подобряват нервната функция на мозъка.

Това е сложен процес, и един, който все още не е напълно изяснен, но добрата новина е, че кокосовото масло е напълно безопасно – и със сигурност няма нищо лошо в това да се опита, дори ако резултатите се окажат минимални.

Но като се имат предвид наличните анекдотични и научни доказателства, има добър шанс, че болни от Алцхаймер, на които се дава кокосово масло, ще видят поне малко известно подобрение, и може би дори драматични резултати, подобни на тези, описани по-горе.

Ако кокосовото масло се окаже достойно за това което показва до сега, то може да се окаже най-ефективният инструмент, който имаме в превенцията и лечението на тази ужасна болест, без да се налага да се прибягва до предписване на опасни и скъпи фармацевтични лекарства.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Daniel Barker

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *