(NaturalNews)

Изследователи са открили революционен напредък в антитуморната имунотерапия в резултат на отварящо очите проучване, което показва как екстракт от спирулина активира естествените клетки убийци да унищожават туморите.

Какво са естествените клетки убийци?

Естествените клетки убийци са бърз отговор на организма, когато клетките са под атака от вирус или образуване на тумори. Тези уникални клетки могат да разпознаят вируси и тумори в отсъствието на антитела и сигнални молекули. Това ги прави мощна вродена защита на имунната система. Естествените клетки убийци, също така, са големи комуникатори, регулирайки взаимодействия с макрофаги, дендритни, ендотелни и Т-клетки. Те притежават уникалната възможност за ограничаване или увеличаване на имунните реакции. Научаването как да се накарат тези клетки да работят е от решаващо значение за помагане на хората да контролират възпаление, автоимунни заболявания и тумори.

Екстракт от спирулина премахва тумори чрез вълнуващ естествен отговор на клетките убийци

В проучване от Катедрата по микробиология и имунология в Университета Хокайдо в Япония е открито, че екстракт от спирулина възбужда антитуморен отговор на естествените клетки убийци.

За проучването си изследователите трансплантирали тумори в конкретен вид мишки. След перорално прилагане на топли водни екстракти от спирулина на мишките, те наблюдавали за молекулярни сигнали в главния комплекс на тъканната съвместимост на клетките. В началото подклетъчна линия показала леки прояви на отговор на естествените клетки убийци, но с продължаване на проучването, те забелязали, че сигналите на активация на естествени клетки убийци излизат чрез изразяване на Rae-1 лиганд за активиране на клетките убийци.

След като естествените клетки убийци пристигат на сцената на наядените от тумора клетки, имплантираната меланома бавно намалява, докато естествените защитни клетки убийци ефективно елиминират целия тумор.

Молекулярните комуникации с ин витро дендритни клетки, получени от костен мозък, показват допълнителни активиращи свойства на естествените клетки убийци, които са били получени от оралните лечения със спирулина. Освен това, чрез проучвания на клетъчна комуникация изследователите отбелязват, че спирулина увеличава активирането на естествените клетки убийци срещу тумори чрез една конкретна пътечка при мишките. Специфична имунна клетка също работила в координация със спирулина, за да упражнява синергична антитуморна активност. Този BCG скелет на клетъчна стена работил със спирулина за повишаване  производството на интерферон гама (IFN), засилвайки противотуморния потенциал. Когато двете се използват едновременно, естествените клетки убийци увеличават специфичната MYD88 пътечка, създавайки антитуморно предимство на имунотерапия.

Защо спирулина е супер храна, която задължително трябва да имате

Противотуморният капацитет на спирулина е просто още една добавка към дългия списък от ползите  за здравето като суперхрана.

Заредена с всичките осем незаменими аминокиселини, витамини и антиоксиданти като зеаксантин и бета-каротин, спирулина е наистина стимулант за имунната система. С есенциални мастни киселини като линолова киселина и пробиотични щамове, не е чудно защо туморите не могат да съществуват заедно със спирулина.

Пълна с хлорофил и фикоцианин, спирулина също е мощен очистител на кръвта, помага за доставянето на кислород до клетките, насърчавайки растежа на кръвни клетки и подмладявайки съществуващите такива в организма.

Спирулина помага още и за детоксикацията на организма, изнасяйки метали като живак, арсен и кадмий, които могат да се натрупват в меките тъкани и да се конкурират за усвояване с минерали, като калций.

Докато изнася вредните неща от организма, спирулина пуска обратно добри нещ. Това наистина е чудо само по себе си. Също така, тя съдържа почти 70 процента протеин – повече от всяка друга храна, открита досега. Ежедневната консумация на това синьозелено водорасло води до приток на животворни фитонутриенти, които стимулират умствена яснота, енергия и издръжливост по време на умствено и емоционално напрежение.

Кажете на вашия лекар, че спирулина помага за убиването на туморите

Наистина няма причина да не се консумират тези прекрасни водорасли. Със започването на учените да разбират имунотерапевтичните ползи на спирулина, включително способността ѝ да елиминира тумори, колко време ще отнеме, преди лечебните заведения да премахнат техните оборудвания за радиация и да започнат да атакуват рака в неговите корени?

В интерес на истината, сега е идеалното време да спрат да се пускат розови панделки, розови ризи, лозунги и розово бельо. Сега е време да започнем да се изправяме срещу раковата индустрия. Говорете с Вашия лекар, приятелите си и семейството си за антитуморните, стимулиращи свойства за естествените клетки убийци на хранително-гъстото, синьо-зелено водорасло, наречено спирулина.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: L.J. Devon

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×