(NaturalNews)

Съвременният свят е пълен с токсини от околната среда. Смята се, че само в САЩ има над 80 000 редовно използвани токсични химикали. Има над 500 химически вещества, съхранявани в телата ни и тестове показват, че средният човек има най-малко седем пестициди в урината си. За да се изхвърлят от системата тези нежелани токсини е наложително  да се въведе един дневен детоксикиращ начин на живот.

Една добра програма за детоксикация трябва да се съсредоточи върху пет основни области: клетки, кръв, черва, черен дроб и бъбреци. Има много начини и много продукти, които помагат на системите ни за детоксикация. Въпреки това, много малко са насочени към справяне с всички пет от основните области, с основните хранителни вещества, от които се нуждаят, за да деактивират и премахнат правилно тези токсини.

Клетъчна детоксикация

Ако клетките на тялото не детоксикират правилно, в крайна сметка те натрупват токсини, които увреждат ДНК и вътреклетъчните органели като митохондриите. Този процес създава анормални клетки и може да доведе до хронични заболявания като рак и автоимунитет.

Главните антиоксиданти, които предпазват клетъчните компоненти от токсини и свободни радикали,  включват глутатион, супероксид дисмутаза и каталаза. Тези антиоксиданти защитават ДНК и митохондриите от оксидативен стрес. Всяко хронично дегенеративно заболяване е свързано с по-ниски нива от тези три вътреклетъчни антиоксиданти.

Пречистване на кръвта

Мръсотиите, които са в състояние да преминават през кръвния поток могат да взаимодействат с различни клетки, тъкани и органи, включително мозъка, и причиняват значително разрушение. Когато кръвта има високи нива на неконтролирани токсини за продължителен период от време, това води до сърдечно-съдови и неврологични проблеми.

Пречистването на кръвта идва от богати на хлорофил храни, като пшенична трева, овесена трева, хлорела и спирулина, наред с редовната консумация на тъмни, зеленолистни зеленчуци.

Детоксикация на черния дроб

Това е основният орган, който неутрализира и трансформира токсините във форма, която позволява да бъдат успешно изведени от тялото. Когато токсичният товар в тялото стане твърде тежък, черният дроб може да се претовари и не може да неутрализира опасните отпадъци в кръвния поток.

Черният дроб има три стъпки на детоксикация за неутрализиране и премахване на токсините. Основни хранителни вещества включват цистеин, глицин, глутамин, серни съединения и глутатион. Билкови компоненти, които подобряват детоксикация на черния дроб включват джинджифил и бял трън. Всички тези са от полза за I и II фаза на детоксикация на черния дроб.

Фаза III на детоксикация на черния дроб включва подкрепа на жлъчния мехур за здравословен поток от жлъчка, която е от ключово значение за отстраняване на токсините. Основни билки, които подкрепят този процес включват джинджифил, мента, копър и сминдух.

Движение на червата

Редовни здравословни изхождания са абсолютно необходими за премахване на токсините от тялото. Трябва да елиминираме всички токсични отпадъци от храната, която консумираме, заедно с отпадъците от микроорганизмите в червата ни, за всеки период от 24 часа.

Това означава, че, ако консумирате храна в 12 ч. в понеделник, трябва да елиминирате всички отпадъци от нея най-късно до 12 ч. във вторник. Ако това не се случи, отпадъците създават благодатна почва за опасни микроорганизми и паразити.

Това води до процес на гниене и прогресивно голямо освобождаване на ендотоксини в кръвния поток. След това, то може да претовари черния дроб и да създаде един порочен цикъл от токсичност, който засяга всичко в организма.

Почистване на бъбреците

Бъбреците са основен орган за детоксикация, който издърпва уреята извън тялото. Слабо-функциониращите бъбреци водят до повишена токсичност, по-специално амоняк, който е изключително токсичен за мозъка. Лошото елиминиране на бъбреците е свързано още с кръвното налягане и сърдечно-съдови заболявания.

Някои билки подобряват функцията на бъбреците и подобряват така критичния процес на бъбречна филтрация. Бъбрекът също зависи от високото ниво на производство на глутатион, за да изпълнява всички свои функции. Билки за укрепване на бъбреците включват бял трън, джинджифил, мента, копър и сминдух.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. David Jockers

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *