(NaturalNews)

Консумирането на големи количества сладки неща може да допринесе до много видове вреди в тялото. Разбира се, един от проблемите на сладките е, че те могат да допринесат за проблеми с теглото. Ефектите на захарта могат да причинят още здравословни проблеми, като например дебалансиране на системата на организма за регулиране на захар или да направят човек по-податлив на кариеси. Яденето на много сладки храни също кара тялото да жадува повече от същото, така че е трудно да се намали вредния навик на захар. Въпреки това, изброените по-долу, подправки и билки, могат да помогнат за задоволяване на жаждата за захар без никакви вредни странични ефекти.

Сминдух

Макар и по-малко познат, отколкото някои други подправки, сминдухът е една, с която трябва да бъде наясно всеки, който има желание за сладки неща. Със своя приятен аромат на изгоряла кленова захар и възхитителен кленов вкус, сминдухът е идеалният начин да се задоволи жаждата за захар. Също така е показал, че помага за намаляване  нивата на кръвна захар при хората, които го използват редовно.

Канела

Често използвана в ястия от цял ​​свят, канелата е много популярна подправка, която може да помогне за спиране на жаждата за захар още преди да е започнала. Докато подправката вече има леко сладък вкус, който може да задоволи жаждата за захар, тя също така има и други важни ползи за здравето. Полза, която е особено полезна за тези, които жадуват за захар е способността на канелата да намаля гликимичното ниво на храните, с които се консумира. Това може да е добра новина за диабетици.

Индийско орехче

Въпреки, че е особено популярно през есента, когато често се свързва с тиквен пай, индийското орехче има много големи ползи. В допълнение към способността му да помага за връщането на успокояващи спомени, индийското орехче помага също за естествено повишаване на нивото на серотонин в организма. Това може да ви помогне със жадуването на въглехидрати.

Кардамон

Кардамонът е леко сладка популярна билка поради добра причина. Някои хора мислят, че подправката наподобява пикантна версия на канелата, тя има лимоново-ванилов аромат, който я прави наистина уникална. Това е изключително разностранна билка и може да се добавя към кисели млека, смутита, пудинги и овесена каша.

Джинджифил

Макар да има силен вкус, който не е никък сладък, джинджифилът е известен заради това, че помага да се ограничава сладкото. Той е пикантен, със силни нотки на сладост, което го прави идеална подправка за сдвояване с други, като канела, индийско орехче и кардамон, поради това той е перфектна подправка при печене. Използването на джинджифил не само помага да се спре захарния глад, но също може да помогне за успокояване на стомаха.

Използването на горните подправки и билки в готвенето и на масата може да помогне за естествено ограничаване на сладкото.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×