(NaturalNews)

За да се промени здравето на една нация, хората трябва да спрат да разчитат на аптеките, а вместо това трябва да започнат да създават свои собствени аптеки у дома.

Докато аптеките доставят лекарства, които покриват симптомите, личната аптека осигурява полезни билки, подправки, корени, зеленчуци, ядки, плодове, кори, глини, водорасли и горски плодове, които идват направо от градината или са диворастящи от природата. Тези естествени вещества, не блокират нормалните телесни функции както правят фармацевтичните лекарства, а вместо това работят по пречистващ начин на клетъчно ниво, без да имат някакви вредни странични ефекти. Тези естествени вещества са лечебни по начин, който работи с естествените процеси на организма. По-важното е, че използването на природни вещества е добра стратегия за превенция.

Естествени противовъзпалителни, антимикробни и антисептични, следните пет природни ресурси са задължителни за всяка домашна аптечка. Този списък за начинаещи съдържа пет основни средства за детоксикация, които са перфектни в борбата с токсините, рак и болести.

1. Ябълковият оцет с „майката“

Ябълковият оцет е евтино средство с множество приложения. Като ежедневен тоник, няколко супени лъжици ябълков оцет в малко вода преди хранене осигурява необходимите хранителни вещества, пробиотици и ензими, които помагат за правилното храносмилане и усвояване на хранителните вещества. Ябълковият оцет е лекарствен само когато „майката“ е все още непокътната. За разлика от преработените оцети, които са били дестилирани и лишени от полезни хранителни вещества и ензими, суровият ябълков оцет съдържа „майката“, която е лепкава като паяжина, плуваща в оцета. Тази „майка“ предава приятелски бактерии за чревата и храносмилателни ензими. Ябълковият оцет действа бързо за лекуване на стомашни заболявания и алкализиране на тялото за предпазване от болести.

2. Куркума, куркумин

Куркумата, съдържаща активното вещество куркумин е противовъзпалително, пречистващо кръвта. Много изследвания отчитат свойствата на куркумина да защитава кожата и убива рак. Безопасна, ефективна и достъпна, куркумата трябва да бъде закупена от органичен източник и използвана седмично като голяма превантивна медицина и подправка за готвене. Като естествено детоксикиращо средство, куркумата очиства кръвта, пречиства черния дроб и бъбреците в процеса. Използвана външно, тя може да  премахне циреи. Използвана вътрешно, тя може да помогне за премахване на кисти.

3. Бентонитова глина

Бентонитовата глина идва от земята и може да се смесва с вода, за да се образува паста. Използвана външно, тя може да се прилага при  кожни заболявания и обвива  като отровен бръшлян, като допринася за изтегляне на отровата. При нормални обстоятелства, бентонитовата глина може да се използва като маска за почистване на порите, както и за спиране на миризмата от краката и обриви от пелени и още много други. Вътрешно бентонитовата глина е натурален препарат за почистване на дебелото черво. Със своя силен отрицателен йонен заряд, тя привлича тежки метали, токсини, вредни бактерии и пестициди, като ги извежда безопасно от тялото от стените на дебелото черво.

4. Зеолит – Клиноптилолит

Много компании вече продават зеолит клиноптилолит в лесни за употреба  бутилки. Най-добрите форми на зеолит са в микронизиран вид. Методът на микронизирана дисперсия позволява малки минерални зеолити от лава да пътуват с вода в трудно достъпни клетки на тялото. Зеолитът привлича и задържа тежките метали и радиоактивни частици, които са били съхранявани в клетките на тялото. След като за заловени в динамичната структура на зеолита, токсините се изхвърлят от тялото чрез отпадъчните системи на организма. Зеолитът е страхотен  по време на излагане на токсини и е чудесен за всички, които искат редовна детоксикация от постоянното излагане на замърсители от околната среда.

5. Активен вълен

Активният въглен се предлага в черен прах и може да се смесва с вода до получаване на паста  за външно почистване. Като естествено стягащо средство, може да се разрежда във вода и да се консумира за вътрешна детоксикация. През време на хранителни заболявания, химически отравяния с лекарства или наркотици, първо трябва да бъде използван активен въглен, за да помогне за премахването на отровата и бактериите от тялото. Активният въглен трябва да бъде във всеки комплект за спешни случаи. Той е бърз и ефективен.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Lance Johnson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *