(NaturalNews)

Голяма сила се крие в тези малки червени плодове. Черешите допринасят много за  нашето здраве. Според Fox News черешите имат способността да направят всичко, от намаляване на възпалението до подпомагане за загуба на тегло.

Открийте как тези сладки малки хапки могат да поддържат тялото ви здраво с тези пет ползи за здравето

  • Антиоксидантите са бойци против рак

Черешите са супер храна, пълна с антиоксиданти, които помагат за борба с рака чрез унищожаване на раковите клетки. Както е отбелязано в Livestrong, черешите премахват свободните радикали от тялото, като по този начин помагат за намаляване на стареенето и предпазване от болести. Проучване на Университета в Мичиган от 2009 г., публикувано Medical News Today,  отбелязва, че яденето на чаша и половина вишни, увеличава значително нивата на антоцианини, антиоксиданти, придаващи брилянтното червено сияние на черешите.

  • Помагат за отслабване

Тези малки червени плодове разполагат с 2,7 грама диетични фибри на чаша. Фибрите са от съществено значение за създаване на чувство за насищане при ядене и запълват стомаха като намалят вероятноста от преяждане. Тъй като фибрите не се абсорбират в тялото, а по-скоро се прокарват в изпражненията, човек поема по-малко калории на порция. Освен това, както е отбелязано от Huffington Post, чаша череши има само 100 калории, правейки ги ниско калорична закуска, пълна с хранителни вещества.

  • Пропуснете добавките с витамини

Когато изядете чаша череши, ще получите значително количество желязо, калций, витамин А и витамин С. Черешите също така са големи източници на B витамини, включително витамин В6, рибофлавин и тиамин. Освен това, този плод не съдържа натрий или наситени мазнини, така че получавате всички здравословни ползи без никакви отрицателни ефекти. Пропуснете купата зърнена закуска, пълна със захар, и вместо това си добавете  витамини от една купа с череши.

  • Пази своето сърце

Високото кръвно налягане е водещата причина за сърдечно-съдови заболявания, което е причина номер едно за смърт при американците, както е отбелязано от CDC. Включете череши в редовната си диета, като начин да се предпазите от тази изтощителна болест. Fox News съобщава, че една чаша череши има най-много калий, като бананите, без да се добавя нишесте и захар. Калият е от съществено значение за понижаване на кръвното налягане, тъй като се отстранява излишният натрий от тялото. Балансирането на натрий и нивата на калий е приоритет за предотвратяване на хипертонията, известна още като високо кръвно налягане.

  • Облекчение на артрит – за десерт

Ако страдате от артрит, ще оцените възможността на черешите Бинг (Bing) за намаляване на разяждащата пикочна киселина. Тази киселина може да причини болезнено възпаление, което оставя хората с артрит в страдания. Яжте две чаши череши Бинг, за да се намалите нивото на пикочна киселина в организма с до 15 на сто. Освен това, черешите могат да намалят нивата на С-реактивен протеин, произведен от организма, което е друг фактор, свързан с артрит. Подсилете вашите стави с купа, пълна с череши, след всяко хранене.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×