(NaturalNews)

Без съмнение, много свързват пиенето с безпокойство за здравето. В края на краищата, доста голям брой заболявания се предизвикват от прекомерен прием на алкохол. Следва да се отбележи обаче, че пиенето в умерени количества е полезен навик. Всъщност, експертите са установили, че приемът на алкохол може да дава всякакви подобрения в здравната сфера. Ако желаете да научите повече за пет от най-забележителните предимства от пиенето, тогава продължете да четете нататък.

Асортимент от предимства

Избягване на инфаркт. Въпреки че е изненадващо, вярно е, че алкохолът може да ви предпази от опасността от сърдечен удар. За да се обясни, при пиенето на бира или вино се увеличава  притока на кръв през артериите и кръвоносните съдове. Това означава, че дори ако има съществуващи блокажи по такива региони на сърдечно-съдовата система, човек който пие алкохол  ще бъде в състояние да се справи с различни видове физическа активност, без непрекъснато да се притеснява от внезапна смърт.

Избягване на диабет. Следва да се подчертае също, че пиенето е сред най-добрите средства за понижаване на шансовете ви за развитие на диабет. Казано по-просто, научни експерти са провели няколко експеримента, в които са инструктирали лица да консумират алкохол редовно. Резултатът от тези технически запитвания е доста простичък: тези, които пият, показват отлична чувствителност към инсулин и по този начин са по-малко склонни към развитие на смъртоносната болест, отколкото техните непитейни колеги.

Защита от камъни в жлъчката. Ще ви зарадва също да знаете, че любимите ви алкохолни напитки имат възможността да възпрепятстват развитието на камъни в жлъчката. Интересното е, че механизмът, чрез който тези напитки предотвратяват образуването на камъни е лесно да се разбере: наличието на алкохол в тялото на човек намалява склонността на холестерола да се натрупва в жлъчката. Следва да се отбележи, обаче, че алкохолът никога няма да бъде в състояние да разтвори вече оформените в жлъчката камъни.

Избягване на проблеми с психиката

Не може да се отрече, че алкохолните напитки са отлични в поддържане на мозъка в безопасност от инсулт. С оглед на това, става ясно защо тези напитки се считат за отлични за предотвратяване на деменция. В края на краищата, деменцията обикновено се свързва с увреждане на мозъка. Трябва да се подчертае обаче, че предотвратяващият деменция потенциал на бирата и виното може да бъдат свързани с тяхната социална природа. В действителност, тези, които пият често го правят в компанията на други хора.

Избягване на бъбречни опасения

Научни експерти също са установили, че алкохолните напитки блестят по отношение на техните регулиращи възможности на калция. В този смисъл, вече не е изненадващо, защо тези напитки се считат за превъзходни пречки за образуване на бъбречни камъни. Освен ограничаване на натрупването на калций обаче, такива популярни освежаващи напитки са неповторими като диуретик. Това по същество означава, че бъбреците непрекъснато се изпразват от токсини и други вредни вещества.

Нещо, което трябва да се помни

Както се изясни, алкохолът има много предимства. Никога не трябва да забравяме обаче, че ползите идват само с умерена употреба на алкохол, което от своя страна означава, че трябва да се наслаждаваме на най-много две порции всеки ден. Разбира се, може да се зачудите за това какво би се случило, ако искате да пренебрегнете това предупреждение. Би било най-добре да се отбележи, че в големи количества, алкохолът разяжда и уврежда органите. Като цяло, би било подходящо да се каже, че умереното пиене дава здраве, а прекомерното пиене гарантира преждевременна смърт.

 

Източник: http://www.naturalnews.com/041244_drinking_health_benefits_calcium_regulation.html#ixzz2ZNV3gk54

Автор: Sandeep Godiyal

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×