Медицина често може да бъде противоречива. В днешно време повечето хора изглежда мислят, че яйцата са една от най-нездравословните храни, а в действителност е точно обратното. Много изследователи твърдят, че яйцата съдържат някои съставки, вредни за сърцето, но това не е вярно. Яйцата са с перфектна комбинация от съставки, които ще ви помогнат да запазите необходимите нива на енергия за началото на един успешен ден. Ето няколко причини, поради които никога не трябва да спирате да ядете тази вкусна храна.Те ви дават всички хранителни вещества, необходими да започнете деня.

Те идват в малка „опаковка“, но са огромни на хранителни вещества. Сред многото хранителни вещества, яйцата съдържат витамин А, селен, витамини В5, В12 и В2, фолиева киселина и така нататък. Всичко това идва само с около 70 калории на яйце. Едно яйце има около 6 грама протеин. Манган и калций могат да бъдат намерени в яйцата, което ги прави полезни за костите. Това ги прави идеалната храна за тези, които се опитват да намалят теглото си. И най-хубавото е, че не са скъпи. И благодарение на уникалната комбинация от хранителни вещества, вие ще се чувствате сити за по-дълъг период от време.

Можете да ги смесвате с други храни

Яйцата са вкусни сами по себе си. Въпреки това, можете да ги смесвате с много други храни и да създадете една страхотна храна за себе си в рамките на няколко минути. Яйцата са ключова съставка на много ястия и сладки лакомства. Тъй като те имат по-мек вкус, можете да ги смесвате с почти всичко, което може да се сетите.

Помага да изградите мускули

Най-добрият начин да се изградят мускули е чрез диета, пълна с протеини, но пък ниска на калории. Не много храни могат да предложат това, но яйцата са една от тях. Яйцата също съдържат витамин В12, който е от полза за растежа на мускулите. И тъй като те не са с твърде високо съдържание на калории, можете да ги ядете без страх от натрупване на тегло.

Яденето на яйца повдига нивото на добрия холестерол

Това е основният проблем, който повечето хора имат с яйцата. Те считат, че яйцата са твърде нездравословни, заради високите нива на холестерол. Въпреки това, холестеролът открит в яйцата не повишава нивата на холестерола в кръвта. Добрият холестерол, известен също като HDL всъщност намалява риска от инфаркти и подобни проблеми. HDL е една от основните съставки на яйцата. Някои проучвания показват, че хората могат да повишат нивата на HDL с до 10% от редовното ядене на яйца.

Те са полезни за кожата и зрението

Много домашно приготвени средства за защита използват яйца като начин да се избегнат бръчки, да се отърват от черни точки и подобни проблеми. Това се дължи на лечебните свойства, които могат да бъдат открити в яйчения белтък. Те също са богати на антиоксиданти, които помагат за избягването на очни болести, като катаракта и мускулна дегенерация. Тези антиоксиданти се наричат зеаксантин и лутеин.

Автор: Hicks Crawford

Източник: http://blogs.naturalnews.com/five-ways-eggs-awesome-breakfast-food/

One thought on “Пет причини, поради които яйцата са страхотна храна за закуска”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *