(NaturalNews) Щитовидната жлеза се смята за жлезата „майстор“ на регулирането на ендокринната система. В случаите, в които не произвежда достатъчно хормон състоянието се нарича хипотиреоидизъм. Твърде много производство на хормон пък се нарича хипертиреоидизъм.

Някои класически признаци на възможен хипотиреоидизъм:

* Трудно заспиване, често събуждане или трудно ставане дори и след добър сън
* Липса на енергия, мускулна слабост
* Прекалена чувствителност към студено
* Лошо състояние на косата и ноктите, преждевременно побеляване или оплешивяване
* Проблеми с паметта; промени в настроението, депресия и раздразнителност
* Неспособност за отслабване
* Сърцебиене
* Необясними ставни болки и страдания
* Запек или храносмилателни проблеми; желание за сладкиши и въглехидрати
* Ниско сексуално влечение
* Ниска базалната температура

Някои от тези признаци са приложими за много други заболявания и състояния. Освен това, има и други симптоми, които не са споменати, но тези са най-често срещаните. Очевидно е, че при наличието им би било най-мъдро да се направят тестове.

Можете самостоятелно да направите теста за базалната температура на тялото, който пряко засяга последния симптом. Използва се базален термометър, не-цифров, без живак, поставя се под мишницата в продължение на няколко минути точно преди ставане от леглото, в продължение на 10 последователни сутрини. Записвайте показанията и изчислете средната температура. Средна температура по-малко от 36,5 градуса по Целзий е маркер за ниски хормони на щитовидната жлеза, което означава, че е разумно да се преследва по-нататъшно тестване.

Намерете лекар, който ще се съгласи да се изпълнят всичките три кръвни тестове: T3, T4 и TSH (hyroid-stimulating hormone). Може да е необходимо да се добави и тест за антитела.

Често лекарите поръчват само тест за TSH, което е неадекватно. T3 е операционен хормон, произвеждан от T4, но много лекари просто предписват T4, което не е достатъчно. Ако имате щитовидна жлеза, която не функционира достатъчно добре, някои лекари препоръчват да опитате няколко лесни средства, от които можете да получите положителни резултати.

Пет начина за стимулиране функцията на щитовидната жлеза

(1) Отстранете соевите продукти от диетата си. Д-р Марк Хаймън съветва да се избягва и глутенът, който също може да има неблагоприятен ефект върху производството на щитовидната жлеза. Така че отпадането на пшеничните продукти би било добре.

(2) Опитайте да бъдете спокойни. Стресът произвежда кортизол, който потиска навлизането на T3 във вашите клетки. Тъй като всички тестове са кръвни и измерват нивото на хормона, дори ако на теста нивото на T3 е наред, вашите клетки все още може да имат недостиг. Това е факт, за който не много лекари знаят.

(3) Детоксикация на тежки метали. Ако все още не сте го направили, не губете време.

(4) Йодът е основната добавка за стимулиране на щитовидната функция. Антиоксиданти като витамини С и Е, селен и цинк, омега-3 и витамин D3 следва да бъдат допълнение към йода.

(5) Може да се наложи естествено балансиране на хормоните като цяло, за да се възстановите напълно от хипотиреоидизъм. Избягвайте синтетични средства, които повечето лекари предписват и се насочете към нещо натурално, като изсушен черен дроб на прах. Това е естествен продукт, който допълва хормона на щитовидната жлеза.

Връщайки се обратно към точка (2), може да се дължи на зле функциониращи надбъбречни жлези.

Има възможност на синдром на Уилсън. Д-р Денис Уилсън признава, че недостатъчното T3 в клетките остава незабелязано дори и с пълен анализ на кръвта. Той препоръчва да се използва лек само за T3. Д-р Уилсън е под атака от Quack Watch и някои други алопатични лекари, което вероятно доказва, че той е прав.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: PF Louis

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *