Кисело-мляко

(NaturalNews)

Докато диетите не могат да бъдат съвършени, все още е възможно да отслабнете, като ядете правилните видове храни. Комбинацията от добри храни, всъщност, може бързо и естествено да бъде ключа към загубата на упоритото наднормено тегло.

Храни за отслабване

Би било разумно да се помисли за включването на следните храни в режима на диетата за отслабване.

1. Шам фъстък

Консумацията на месо често се намалява в диетите за отслабване. За да заместят протеините и мазнините, хората на диета могат да заменят месото със здравословни ядки като шам фъстък. Малка порция шам фъстък съдържа около 240 калории. Това ще осигури едно добро количество на безопасни, ненаситени мазнини за задоволяване на необходимата дневна доза. Фибрите, които се съдържат в тези ядки са добри за изчистване на отровните вещества, криещи се в стомаха. Резултати от изследвания подкрепят идеята, че индексът на телесна маса на човек се подобрява, след като той или тя продължават да консумират ядки всекидневно.

2. Гъби

Гъбите са друг добър заместител на месото, някои гъби са установени, че имат способноста да намалят теглото, ако те се консумират вместо месо, само за едно хранене на ден. В изследване, проведено от Центъра за управление на теглото на Училище Блумберг Джон Хопкинс за общественото здраве, е записана значителна загуба на тегло сред тези, които са накарани да консумират гъби. Според изследователите, яденето на гъби за една година може да накара човек да отслабне с 3 килограма.

3. Кисело мляко

Киселото мляко е друга обещаваща храна за загуба на тегло, но все още няма убедителни доказателства за това. Все пак, изследователи разполагат с необходимите данни, за да покажат възможно съответствие между загубата на тегло и консумацията на кисело мляко. В изследване, проведено от Дариус Мозафариан от Харвардския университет, киселото мляко е установено, че има най-силна връзка със загубата на тегло, а картофите са установени, че имат най-ниска връзка. Учените все още не знаят основната причина за тази възможност, но подозират, че това е пробиотичния агент, който кара организма да освобождава излишните мазнини.

4. Овесени трици

Известни личности като Дженифър Лопес и Кейт Мидълтън използват и одобряват диетата на Дюкан за отслабване, а основната част от тази диета са овесените трици. В Европа хората имат навика да се разхождат или да си вършат ежедневната работа с овесени трици в чантите. Това е така, защото те са необходими за диетата Дюкан. Трябва да се консумират най-малко 3 супени лъжици овесени трици на ден.

Овесените трици обикновено работят по същия начин, както и богатите на фибри храни. Те ни карат да се чувстваме заситени и подпомагат за премахването на отпадъци. Но има и още. Овесените трици могат да намалят холестерола в кръвта като абсорбират излишните мазнини и правят мазнините достъпни за използване от организма. Хубавото е, че можете да получите същия ефект за отслабване само чрез консумиране на чаша овесена каша сутрин.

5. Зехтин

Преминаване от други масла към зехтин също е моментален инструмент за диета. Това масло казва на мозъка, че трябва да спре производството на хормони на апетита, които ендокринната система произвежда всеки път при усещане на глад. В проучване на Университета на Ървин е установено, че зехтинът претърпява трансформация, за да се превърне в съединение, наречено олеоилетаноламид, мощно съединение, което може да сигнализира на мозъка да спре процесите за съобщения за глад. Със зехтин в диетата усещането за ситост е възможно дори с няколко хапки.

Заключение

Една добра програма за отслабване, която включва упражнения, както и естествени хранителни продукти, би могла да свърши работа. Тези храни са по-евтини от добавките и могат също да доведат до различни ползи за здравето, освен само загубата на тегло.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×