(NaturalNews) В момента, в който се почувствате жадни, дехидратацията е вече на лице. Това не само означава, че желанието да утолите жаждата е силно, но за съжаление и, че настроението на организма, умствените способности и нивата на енергия вече са компрометирани. „Нашето усещане за жажда не се появява, докато не сме вече 2% дехидратирани. При това положение дехидратацията вече е започнала да влияе на нашия ум и тяло“, казва Лорънс Д. Армстронг, професор по физиология в университета в Кънектикът. Армстронг е и водещ изследовател в проучване по темата за хидратацията, която подсилва значението на пиене на много вода.

 

Освен това, Армстронг съветва хората да спрат да си повтарят „това няма да се случи на мен“. Той казва, че хората са склонни да мислят, че само много физически активните индивиди са склонни към дехидратация. Убеждението е фалшиво. „Дехидратацията засяга всички хора и да останат правилно хидратирани е също толкова важно за тези, които работят по цял ден на компютър, колкото и за маратонци, които могат да загубят до 8 на сто от теглото си като вода, когато се състезават.“

Неговото проучване изследва две групи с възрастови граници около двадесетте години. Едната група се състои от мъже, а другата от жени. След като е достатъчно хидратирана в нощта преди изследването, всяка група се качва на бягаща пътека за предизвикване на дехидратация. След това са наблюдавани неща, като – време за реакция, памет и мислене. И накрая, тези способности са били изследвани отново, но когато участниците са напълно хидратирани.

Резултатите показват, че в тялото се извършват значителни промени, когато то е дехидратирано. И двата пола изпитват умора и невъзможност да се съсредоточат, дори и по време на леката дехидратация. Изследователите също така отбелязват повишена тревожност и умора при мъжете, въпреки че честотите са по-високи за жените. Жените са склонни да развият главоболие, докато мъжете са по-склонни да изпитват обща умора или общо напрежение.

Ползи от пиенето на повече вода

Аби Фон, холистичен лекар, обяснява, че ползите за тялото от пиене на вода са изключителни.

1. Премахва токсините и повишава имунитета. Пинето на много вода може да предпази от настинки и грип и да помогне да се отървете от токсините чрез потта и уриниране.

2. Насърчава загуба на тегло. Чувството за ситост, което хората получават от пиенето на вода ги прави по-малко склонни да прекаляват с яденето.

3. Поддържа здрав храносмилателния тракт. Водата е естествен начин за облекчаване на запек и помага за храносмилането.

4. Увеличава енергията. Наличието на повече вода допринася за цялостната енергия, тъй като тя помага за смазване на ставите, поддържа мозъка да функционира правилно и пази от главоболия.

Колко е необходимо? Няма строго определено количество, тъй като за всеки то би било различно в зависимост от пол, тегло и т. н. Ориентировъчна формула е като умножите килограмите си по 40 мл, така се получава необходимото количество вода.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Antonia

 

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×