От доста време лимоновата трева е широко използвана за лечение на много заболявания, поради многобройните ѝ лечебни свойства, включително:

  • противовъзпалителни
  • антипирептични
  • антисептичени
  • антибактериални
  • противогъбични
  • газогонни
  • диуретичени
  • инсектицидни
  • седативни
  • противоракови

Освен тези лечебни свойства, лимонената трева е пълна с много витамини и минерали като витамин А, С и В, фолиева киселина, цинк, магнезий, желязо, калий, магнезий и калций.

Чаят от лимонена трева е най-популярният начин да получите предимствата на това растение. На първо място, трябва да знаете как да направите самия чай у дома. Добавете една чаена лъжичка сушена или прясна лимонена трева в чаша гореща вода, киснете 10 минути, прецедете и след това добавете мед на вкус, ако искате.

Пиенето на чаша чай от лимонена трева, може да ви помогне за лечение на широк спектър от заболявания.

Ще забележите, че имате по-малък риск за храносмилателни проблеми.

Това е така, защото антисептичните съединения в лимонената трева убиват лошите бактерии в храносмилателния тракт. Това ще предотврати и излекува много храносмилателни проблеми, включително подуване на корема, киселини в стомаха, запек, повръщане и стомашно разстройство.

Очиства тялото

Чаша чай от лимонена трева помага за премахване на нежеланите токсини от организма, а също и почиства бъбреците, черния дроб, панкреаса и пикочния мехур. Това е много важно за насърчаване на цялостното здраве.

Симптомите на настинка и грип ще бъдат премахнати

Лимонената трева ви помага да се справите с всякакви симптоми на настинки и грип, като кашлица, болки в гърлото, главоболие и болки в мускулите. На първо място, тази билка е с добро количество витамин С, който помага да се стимулира имунната система, бори се срещу инфекции. Нещо повече, антибактериалните и противогъбични свойства на лимонената трева правят този чай мощна лекарствена напитка.

Противовъзпалителните свойства правят лимонената трева подходяща за облекчаване на болката. Пийте по чаша чай от лимонена трева всеки ден – това е полезно за артрит, подагра, ревматизъм и други видове мускулни болки, както и болки в ставите.

За по-добър резултат, използвайте разтвор, направен с 1 част масло от лимонена трева и 2 части кокосово масло, върху засегнатите участъци. Масажирайте нежно веднъж дневно в продължение на няколко дни. Това ще отпусне мускулите и ще облекчи болката в ставите.

Облекчение на мигрена

Изследване установява, че лимонената трева проявява подобна активност на тази на аспирина за облекчаване на мигрена и главоболие. Ако страдате от мигрена, пийте по една или две чаши чай от лимонена трева всеки ден, за да получите облекчение.

Също така, поради богатото съдържание на витамин С в лимонената трева, чаша чай от нея е добро средство за кожни проблеми. Също така ви помага да изчистите токсините от тялото. Ако се пие редовно, кожата ви ще стане здрава и блестяща.

Вие ще имате здрав сън

Чаша чай от лимонена трева, преди лягане, помага за подобряване на съня, тъй като има добър успокояващ ефект.

И накрая, ако искате да загубите няколко килограма пийте чай от лимонена трева

Пиенето на такъв чай също помага да се разтворят мазнините в тялото, помага и при премахване на токсините и отпадните продукти, като по този начин подпомага загубата на тегло.

Автор: Heidi Kristoffer

Източник: http://blogs.naturalnews.com/drink-cup-lemongrass-tea-day-see-happens-body/

Напиши коментар

Добави обява

×
×