Артерии и кръвни клетки

Никой не иска да получи сърдечен удар и много хора приемат аспирин всеки ден, за да намалят риска. Неговите свойства на изтъняване на кръвта наистина могат да бъдат полезни, когато става въпрос за предотвратяване на инфаркт, но аспиринът е далеч от безвредното лекарство, за което се мисли, че е.

Аспиринът носи множество тревожни странични ефекти. Един от проблемите е, че аспиринът може да работи твърде добре при изтъняване на кръвта и неговите хеморагични странични ефекти го правят неприемлив избор за много хора.

Някои от проблемите, свързани с аспирина, включват стомашни язви, загуба на слуха, смъртност от грип, болест на Крон, синдром на Рей, церебрално кървене и инфекции с Heliobacter Pylori. Дори ниските дози, открити в така наречения бебешки аспирин, могат да причинят значителни гастродуоденални увреждания.

За щастие има някои по-ефективни и по-безопасни алтернативи, които не достигат до същото ниво на внимание, на което се радва аспиринът. Един от най-добрите решения за много хора е Пикногенол /Pycnogenol/ – екстракт от кората на френския морски бор (Pinus pinaster Ait.)

Този специален екстракт от кора е около 75%, съставен от клас полифеноли, известни като проантоцианидини. Тези полифеноли също се намират в храни като зелен чай, какао на зърна, канела и боровинки. Неговата комбинация от процианидини и мощни антиоксиданти може да неутрализира свободните радикали в организма, които причиняват заболявания. Той стимулира антиоксидантните способности на клетките и неутрализира свободните радикали, докато те преминават през кръвообращението.

Това е един естествен продукт, чиято безопасност и ефикасност се подкрепя от изследвания върху хора, като над 400 клинични проучвания и научни изследвания доказват своята безопасност и ефикасност.

При тестовете за кръстосано сравняване се установява, че е толкова ефективен, колкото и аспирина, когато става дума за спиране на кръвосъсирването и постига това при много по-ниски дози.

В едно проучване, което изследвало способността му да предотвратява повторната поява на тромбоза на ретиналната вена, пациентите, приемали аспирин, имали 5 пъти по-голяма вероятност да повтарят заболяването, от тези, приемащи Пикногенол. Освен това, групата на Пикногенол не съобщила никакви странични ефекти и тяхното подуване било значително по-ниско. Шест от 26-те участници в групата на аспирин трябвало да напуснат изследването, поради проблеми с поносимостта и почти 8% от пациентите в аспириновата група претърпяли кървене от ретината.

Ползите от Пикногенол надхвърлят здравето на сърцето

Изследване, публикувано в „Биомедицински ревюта“, демонстрира способността му да предизвиква отпускане на кръвните клетки, което улеснява кръвотечението на кръвоносните съдове. Това води не само до понижаване на хипертонията и кръвното налягане, но и до подобряване нивата на LDL холестерола и общото кръвообращение. Проучване в Journal of Asthma, междувременно, установи, че може да подобри симптомите и белодробната функция на пациентите с астма. Освен това, неговите противовъзпалителни ефекти му позволяват да подобри симптомите при пациенти с остеоартрит.

Пикногенол има и други ползи. Едно проучване от университета Chieti-Pescara в Италия установи, че тези, които приемат 100 mg Пикногенол дневно, са имали по-голямо спортно представяне и значително по-ниски нива на оксидативен стрес.

В допълнение, проучване, публикувано в списание Phytotherapy Research, показва, че добавката на Пикногенол води до значителни подобрения на всичките пет рискови фактора за метаболитния синдром, включително високо кръвно налягане и затлъстяване.

 

Автор: Isabelle Z.

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×