(NaturalNews) Експерти от Харвардското медицинско училище застъпват тезата, че плацебо ефектът се получава с повече позитивизъм, а не се разглежда като подвеждаща или неточна мярка, предназначена да тества здравето. Те заключават, че силата на мисълта може да бъде изключително ефективна в процеса на излекуване на хората, като се фокусират върху физиологичните промени, които са свързани с ефекта на плацебо.
Ефектът на плацебо включва прием на лекарство, което всъщност е нищо повече от едно хапче захар, което не съдържа активни съставки. Много пъти пациенти, приемали плацебо, които са в нужда от изцеление,  докладват, че се чувстват значително по-добре, ако не напълно излекувани.

Експертите от Харвард обясняват, че подобрения могат да настъпят заради реакцията, която човек очаква, когато му се дава лекарство. В литературата на университета се казва, че има „доказателства, че плацебо ефектът е благоприятна реакция, дължаща се на грижи и внимание от страна на лекарите, в които пациентите вярват, че може да помогнат за облекчаване на тяхното страдание.“ Казва се още, че ефектът плацебо „може да бъде неразделна част от добрата медицинска грижа.“

Лечебната сила на мислите

Това проправя пътя за потенциални промени в това как се подържа здравето и най-вече ролята на силата на човешкия ум, който може да доведе до изцеление и желаните резултати.

Когато става въпрос за загуба на тегло, вдъхновяващият оратор Естер Хикс подчертава способността на ума да насърчава промяна. Например, тя казва, че загубата на килограми може да се направи по-лесно, когато човек започне да вярва, че той наистина трябва и ще отслабне.

Тя смята, че негативните мисли предизвикват вибрации, които, когато са изведени в атмосферата, не предизвикат добри резултати, а по-скоро обратното. „Не можете да ядете нещо, което смятате, че ще ви накара да напълнеете, а в същото време да слабеете… всичко е въпрос на вибрационен баланс“, казва Хикс.

Подобряване на мислите може да създаде щастие

Позитивното мислене не само помага на здравето, но може да насърчи по-добри социални взаимоотношения, които укрепват щастието. Едно скорошно проучване установи, че, въпреки че хората са социални същества, които жадуват за свързаност, когато те са наприемр в обществения транспорт в непосредствена близост до непознати, са склонни да мълчат въз основа на тяхното очакване, че другите може да не искат да се ангажират в комуникацията. Този вид очакване се връща към важността на позитивното мислене и това как негативните чувства пречат на желаните резултати.

В проучването, е установено, че тези, които наистина са се социализирали с непознатите пътуващи до тях, съобщават, че се чувстват по-щастливи като цяло.

Източник: www.naturalnews.com

Автор: Antonia

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×