(NaturalNews) Плодовете на хвойната растат на храсти в различни части на света, включително Азия, Европа и Северна Америка. Има много различни видове плодове от хвойна, но най-често срещания в Северна Америка е известен като Juniperus Communis. Популярността на тези плодове е дошла предимно от факта, че те са били добавяни към джин, за да се подобрят вкуса му, но тъй като доста години са минали от тогава, много интересни ползи за здравето също са заслужили внимание.

Медицинското списание Pharmacognosy Research посочва, че хвойновите плодове са чудесни антиоксиданти за тялото, които може да спомогнат за ограничаване на свободните радикали,  често са отговорни за много заболявания. Те също имат доста мощни антибактериални, антивирусни, диуретични и антисептични свойства, както и обещаващи резултати при диабет. Като цяло, плодовете се считат за изключително полезни за облекчаване на проблеми, свързани с бъбреците, пикочния мехур и пикочните пътища.

Плодовете на хвойната са изключително здравословни и могат да се консумират ежедневно в различни форми, като например чай, капсули, мехлеми или лосиони. Изследователи от Университета на Мичиган казват, че горчиви билки, като хвойна, подобряват храносмилането чрез увеличаване на слюнката, храносмилателните ензими и секрета на стомашни киселини, които допринасят за разграждане на храната. От друга страна, те препоръчват да се приемат в умерени количества, за да не дразнят бъбреците.

Инфекции на пикочните пътища могат да бъдат предотвратени чрез плодове от хвойна

Университетът на Мичиган е потвърдил с научни изследвания, че плодове от хвойна увеличават диурезата, следователно нормализират при задържане на вода. Те не само се разглеждат като отлични диуретици, но и ​​също могат да помогнат да се отървете от подуване на корема. Изследователите стигат до извода, че чрез улесняване извеждането на течности, включително токсини и нежелани бактерии, плодовете най-вероятно ще предотвратят евентуални инфекции на пикочните пътища. Диуретичното действие може също да помогне да се отървете от излишната пикочна киселина в организма, а също и намаляване на течностите около ставите.

Университетът на медицинските науки демонстрира как плодовете от хвойна може да помогнат за защита на организма от бактерии, като цяло отговорни за развитието на Е.коли, пневмония, гонорея и стафилококи ауреус. Последното е инфекция, която често се разпространява в болници и с антибиотици, обикновено, не може да се отървете от нея.

Изследователи от Университета на Гази в Турция изследвали ефектите върху плъхове, хранени с червена хвойна в съчетание с листа. Те отбелязват, че нивата на кръвната захар е намалявала ежедневно в течение на десет дни на техните експерименти. Корейски университет прави подобно изследване върху плъхове с диабет, хранени с единична доза от плодове на хвойна. След поглъщането на екстракт в продължение на девет поредни часа нивата на глюкозата в кръвта на плъховете непрекъснато намалявала.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор:  P. Simard

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×