(NaturalNews)

В продължение на векове, древните народи са се обръщали към някои храни и напитки за възстановяване  баланса на тялото и духа. Майката природа наистина ни осигурява истински подаръци, чудеса, които да използваме, за да съживим духа си по време или след трудни дни. Ето някои от чудесата на природата (и едно от ръката на човека), които ще ви накарат да се чувствате, като чисто нови.

1. Лимони
Лимоните наистина са дар от природата за човечеството. Дори само техният чист аромат има силата да облекчи тревожност и да възстанови състоянието на ума. Когато се изтискват в топла или студена вода, лимоните имат силата да съживят и възстановят духа с една от най-опростените освежаващи напитки, която съществува. Лимоните са пълни с витамин С, витамини В, калий, калций, желязо, магнезий и биофлавоноиди (витамин Р). Те съдържат антибактериални, антисептични, противовъзпалителни и противовирусни свойства. Лимоните са страхотни за възстановяване на рН баланса в тялото и за прочистване на черния дроб и бъбреците.

2. Диня
Динята е звезда за здравето. Тя е чудесен избор за рехидратация, която може да играе роля в стреса. Дините са пълни с вода, но също и с фитонутриенти, витамини А и C, някои витамини от B група, антиоксиданти, бета каротин за очите и аминокиселината цитрулин. Дините са добър източник на калий, естествен разрушител на стреса, който работи за понижаване на кръвното налягане. Калият е важен и за нервите и подкрепата на мускулите и контролира възбуждането на нервите ни. Това прави динята чудесна за получаване на освежаващо рехидратиране и привежда обратно в баланс, тялото, ума и духа.

3. Кокосова вода
Младите кокосови орехи и кокосовата вода са наистина почти чудодейни здравни близнаци, пълни с възстановителна сила за тялото, ума и душата. Кокосовата вода, също като динята, е супер рехидратиращ еликсир, зареден с електролити, калий и витамини от група В. Калият е добре известен, че помага за понижаване на кръвно налягане (хипертония), докато B витамините, като тиамин, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина и B-6 създават ефект на „покритие“ на нервната система, предоставяйки защитно освобождаване от тревожност, депресия и стрес . Електролитите в кокосовата вода ще помогнат за рехидратиране и възстановяване на организма, което от своя страна тонизира и балансира вашето настроение и ум.

4. Комбуча
Чай Комбуча е ферментирала напитка, изпълнена с невероятни ревитализиращи свойства. Тя е била консумирана от цивилизациите по целия свят в продължение на векове и се прави чрез ферментиране в симбиозна колония от бактерии и дрожди. Комбуча е леко ферментирала и дава едно истинско „зареждане“, ако се консумира. Тя е пълна с пробиотици, които подобряват храносмилането и цялостното здраве на червата. Тя съдържа витамини от група В, които са отлични за намаляване на депресия и тревожност. Тъй като е изпълнена с антиоксиданти, тя е от голяма полза за имунната система и нивата на енергия.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Zach C. Miller

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *