(NaturalNews)

Гуанабана (Гравиола), известна още като Анона ябълка или Сорсоп, се счита за едно от най-чудодейните лечения за рак. Има различни сайтове и твърдения, които казват, че гуанабана, от дървото до неговите листа, кора и плодове е способно да убива раковите клетки по естествен път. Изследване, проведено през 1976 казва, че химикал, намиращ се в гравиолата, е около 10000 пъти по-мощен и силен от лекарство, използвано за химиотерапия, наричано Адримицин. Ето защо Министерството на Науката и Технологиите на Филипините разработило добавка, която се прави от плодовете гуанабана. Продължете да четете, за да разберете повече за това растение, наречено гуанабана.

Какво е Гуанабана?

Гуанабана (Anona muricata) е дърво, което расте на около 5-7 метра височина. Тя носи крушовиден плод, който е зелен на цвят и има меки бодли. Това дърво произхожда от Карибския басейн, Централна Америка, Южна Америка и Африканските страни в Субсахарска област. Дървото също е в състояние да се адаптира към тропически климат и може да бъде намерено в повечето страни в Югоизточна Азия.

Узрелите плодове обикновено тежат около 2-5 кг и са с яйцевидна форма. Кожицата им е тънка и имат белезникава маса, която е мека, месеста и влакнеста. Имат особен и пикантен цитрусов вкус. Плодовете се берат, когато са зрели, когато кожата на плода е жълтеникава или лъскаво-зелена.

Ползите от приемането на гуанабана

Гуанабана  притежава много лечебни свойства, от които много хора ще се възползват със сигурност.

Статия от 2008 г. в Африкански Вестник по Традиционна Допълващата и Алтернативна Медицина съобщава, че проучване, направено на страдащи от захарен диабет плъхове, които били хранени с гуанабана, всъщност показва значително понижаване на нивото на кръвната им захар. Отделни проведени проучвания също показват способността на гравиола за облекчаване на хрема, астма, артрит и кожни инфекции. Има и изследвания, които твърдят, че гуанабана е добра за тези, които страдат от инфекции, херпесни инфекции, чернодробни проблеми и дори хипертония.

Гуанабана и рак

Има и изследвания, които показват, че тези, които приемат екстракт от гравиола имат по-добра имунна система. Екстрактът е показал, че е полезен при насочване и умъртвяване на ракови клетки при около 12 вида рак, включително на простатата, на дебелото черво, рак на панкреаса, рак на гърдата и рак на белия дроб. Съединенията в екстракта са доказани, че помагат за забавяне  растежа на злокачествени клетки, дори по-добре от силното и често използвано химиотерапевтично средство адриамицин.

Когато хората преминават през химиотерапия, всички системи на организма страдат заедно с малигнени клетки. Съединението на екстракта от гуанабана избирателно ще проследи и убие само раковите клетки. Здравите клетки са оставени непокътнати. Има проучвания, провеждани от 1976 г. насам, които показват, че гуанабана е наистина много добър убиец на раковите клетки.

Според много експерти, твърденията все още трябва да бъдат подкрепени от повече изследвания. Има много хора, които твърдят, че са се възползвали от екстракта, но все още няма записани терапевтични твърдения за употребата на екстракт от гуанабана.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

14 thoughts on “Плодът Гуанабана признат за чудодейно лекарство за рак”
  1. Моля да ми отговорите дали в България може да се закупи този плод. Моля, ако гуанабана се продава в България да посочите адреси на магазини, които са ви известни.

    1. Не, в България никъде не се продава плода. Продава се обаче екстракт от Гуанабана в някои от билковите аптеки, под името „Гравиола“, както е известен в Мексико.

  2. Напишете къде в България може да се закупи и дали е възможно да се засади в България и откъде да се вземе

  3. Измамник, лъже болни хора и им взима куп пари !!! Въпросния Михаил Стоянов

  4. Guanabana moje da se kupi ot borsata v Barcelona, Ispania – Mercabarna. Tsenata mu e 10-15 lv max. Uspeh

  5. Листата на гуанабана се използват за чай и имат същото действие като плода но за съжаление в българия не се намира

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *