(NaturalNews)

Сезонът на Райската ябълка (Persimmon) е почти тук, което дава една прекрасна възможност да се насладите на всичките свойства на плода за подобряване на здравето. Райската ябълка е с богато съдържание на хранителни вещества, фибри, антиоксиданти и защитни съединения. Тя облекчава голямо разнообразие от здравословни състояния. Отдавна се отдава висок почит на райската ябълка в традиционната китайска медицина. С навлизането ни в есента, сега е отлично време да се проучат всички изключителни предимства на този енергичен плод.

Здравето цъфти със слънчевата Райска ябълка

Родното ѝ място е Азия, но расте свободно в цяла Америка, Южна Америка и Израел. Кръгла и червеникаво-оранжева, на външен вид райската ябълка прилича на домат. Наричан от древните гърци „плодът на боговете“, този брилянтен цветен плод облекчава многобройни здравословни състояния.

Традиционната китайска медицина определя райската ябълка като сладка и охлаждаща. Тя подпомага балансирането на Ин овлажняващите течности на тялото и регулира „чи“. Райската ябълка се използва класически за смазване на белите дробове, лечение на бронхит и успокояване на кашлица. Плодът също облекчава запек, диария, дизентерия, хемороиди, язва и хипертония.

Съвременната медицина също признава терапевтичната стойност на райската ябълка. Изследване в Списание по земеделие и хранителна химия установило, че райската ябълка е по-ефективна за лечение на сърдечно-съдови заболявания, отколкото ябълките. Шела Горинстейн, научен сътрудник в Еврейския университет на Йерусалим, смята, че високото ниво на фибри, феноли, микроелементи и минерали “ прави райската ябълка за предпочитане при антиатеросклеротична диета“ в сравнение с ябълките. Според Горинстейн, консумирането на една средна райска ябълка на ден е достатъчно за ограничаване на сърдечно-съдови заболявания.

Райската ябълка облекчава диабет. Едно проучване на Институт по хранителни технологии Тойо в Япония открило, че екстракт от кора на райска ябълка ефективно подобрява инсулиновата резистентност при плъхове. Когато храната на гризачите е била допълнена с екстракт в продължение на 12 седмици, експресията на инсулиновите сигнални пътища е била значително обогатена – което води до подобряване на рецепторната чувствителност.

Преливаща с флавоноиди, танини, бетулинова киселина и шибуол (shibuol), райската ябълка е изключително защитаваща храна. Наличието на танините катехин и галокатехин спомага за ограничаване на клетъчното окислително увреждане и намаляване на кръвното налягане, както и нивата на серумните липиди. Бетулиновата киселина и шибуола специално нападат и разтварят раковите тумори, докато изобилието от флавоноиди предпазва от ДНК мутации.

При избора на прясна райска ябълка, търсете закръглени плодове със зелена капачка. Сортовете fuyu са най-сладки и най-малко стипчиви. Освен това, от листата на райската ябълка може да се направи мощен антиоксидантен безкофеинов чай.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Carolanne Wright

Превод от английски на български

By admin

3 thoughts on “„Плодът на боговете“ лекува рак, сърдечни заболявания, диабет и повече”
  1. Обожавам го, но за съжаление
    в България рядко го има и е не добре узрял, то което се предлага по магазините, а и цената?!

  2. АЗ СИ Я ИМАМ В ГРАДИНАТА.ТАЗИ ГОДИНА СА ПОВЕЧЕ И ПО ЕДРИ ПЛОДОВЕТЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА.

Напиши коментар

Добави обява

×
×