(NaturalNews)

Интерстициален цистит (ИЦ) е хронично, идиопатично състояние на пикочния мехур, който се характеризира с болка в таза и прекомерна спешност и честота за уриниране. Това състояние често се казва синдром на болезнения пикочен мехур и често остава недиагностицирано. Използвайте природни стратегии да победите интерстициален цистит естествено.

Последно изследване посочва, че ИЦ е много по-разпространен, отколкото първоначално се смята. Приблизителната оценка е, че до осем милиона или от 5 до 6 процента от жените в САЩ може да имат интерстициален цистит. Смята се, че до четири милиона мъже също може да имат това състояние, въпреки че при мъжете може да бъде често сбъркано с хроничен простатит.

Главни симптоми на интерстициален цистит

Най-известният сред симптомите на ИЦ е хронична тазова болка, която често се облекчава след уриниране. Когато мехурът се пълни, индивидът отново изпитва дискомфорт. Честотата на уриниране може да бъде между 16 пъти на ден и най-висока от около 60 пъти дневно при някои индивиди. Това очевидно може да предизвика никтурия, прекъсваща съня на индивида. Много хора с интерстициален цистит също така изпитват болки при сношение.

Много хора с ИЦ изпитват курсове на ремисия и остри обостряния. За жени, симптомите са склонни да се влошат по време на овулация или по време на предменструалния период. Симптомите са подобни на инфекция на пикочните пътища (ИПП), но състоянието не е инфекциозно и има отрицателна култура на урината.

Хронично възпаление и ИЦ

Главната теория за причината за интерстициален цистит е хронично възпаление на пикочния мехур, което дразни лигавицата на пикочния мехур. Гликозаминогликан (GAG) предпазва пикочния мехур и други мукозни мембрани и ставите от възпалително увреждане. В пикочния мехур поддържа стабилен слой от вода и предотвратява инвазията на тъканта на пикочния мехур от бактерии и дразнещи вещества в урината.

Лицата, страдащи от ИЦ имат дефект, който позволява дразнещи вещества да проникват през уротелиума и да дразнят тъканта. Тялото реагира на това, като сигнализира на възпалителните медиатори и започва възпалителен процес, който допълнително засилва симптомите.

Симптомите често се утежняват от храни с високо съдържание на киселини, като например кафе, газирани напитки, алкохол, цитрусови плодове, пикантни храни и домати. Храни с високо съдържание на арилалкиламини могат да предизвикат симптоми при някои индивиди. Тези храни включват бира, сирене, кисело мляко, банани, шоколад и вино. Трябва да се използва хранителен дневник така, че човек да може да установи връзка между приемането на храни и напитки към симптоматични промени.

Кандида е основният виновник

Най-големите рискови фактори за развитие на интерстициален цистит са повтарящи се инфекции на пикочните пътища и история на антибиотична употреба. И двата от тези фактори отварят врата за развитие на хронична инфекция с Кандида, която изглежда е основата на симптомите на ИЦ. Кандида разграждат уротелиума.

Стъпки да победим Кандида естествено и да преодолеем ИЦ

1. Премахнете всичката захар и зърнени храни от диетата си, тъй като това е храната за дрождите.

2. Използвайте естествени ферментирали зеленчуци като кисело зеле, кимчи, кисели краставички и т.н.

3. Използвайте ферментирали млечни продукти от 100% хранени с трева крави. Това са сурови сирена, амаси, кисело мляко (ако са поносими – не ако усилват симптомите).

4. Използвайте ферментирали напитки като ябълков оцет, комбуча, кефир от кокосова вода и ферментирали билкови растения.

5. Използвайте кокосово масло – лауриновата и каприловата киселини в него са силно противогъбични.

6. Използвайте силни пробиотични добавки с над 100 милиарда CFU и разнообразен набор от щамове, включително здрави организми като дрождите Saccharomyces boulardii.

7. Правете супи и яхнии от 100% хранено с трева говеждо или свободно пасящи кокошки. Запасът от костен мозък на тези животни е богат на суровини, които възстановяват гликозаминогликановата мембрана.

8. Използвайте много чесън, джинджифил, куркума, лук и риган, които са много анти-гъбични.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. David Jockers

 

By admin

2 thoughts on “Победете естествено интерстициален цистит”
  1. Случайно попаднах на този интересен материал, за който бих искала да благодаря на автора. Циститът е изключително болезнена инфекция на пикочните пътища, която е съпроводена с ужасни болки при уриниране. Преди седмица и аз се сблъсках него и буквално умирах от болка всеки път когато трябваше да отида до тоалетната и първите няколко пъти много се стреснах понеже до този момент нямах никакви такива проблеми. След посещение при гинеколог се оказа, че имам цистит. Моята гинеколожка предпочита когато има възможност да се избягват антибиотиците и препоръчва народната медицина. Неведнъж ми е изписвала промивки с лайка, смрадлика и други. В моя случай с промивки няма как да мине и ми изписа някакви нови хапчета Уралгин СР, които били много ефикасни при цистит. Били билкови с екстракт от американска червена боровинка, листа от бяла бреза и горски енчец. Аз лично бях малко скептично настроена, но сега се чувствам много по-добре. А сега ще последвам съвета от тази статия относно хранителния режим, та дано повече нямам сблъсъци с този неприятен цистит.

    1. Да, наистина спазването на някой хигиенни навици и на хранителни режими е важно за избягване на цистита, но Вашата гинеколожка явно има опит щом ви изписва Уралгин СР. Преди време и аз страдах от това ужасно забояляване и опитах какво ли не. От антибиотиците ми отминаваше болката, но пък много скоро след това ми се появяваха гъбички. След като започнах да използвам Уралгин, тези странични ефекти спряха, а болката отминаваше много бързо. Да чукна на дърво, скоро не съм имала проблеми, но вече знам кое лекарство ми помага и ако се наложи ще изтичам до най-близката аптека за него

Напиши коментар

Добави обява

×
×