Победете Хеликобактер пилори инфекциите естествено

(NaturalNews) Хеликобактер пилори (H. Pylori) е една благоприятна бактерия, която може да зарази и да се разпространи бързо при хора с увредена имунна система. Докато тази бактерия е естествена и полезна за нашето тяло в малки количества, то тя може да бъде изключително опасна, ако се остави да се размножава без контрол. Тази инфекция е водеща причина за стомашни язви, лошо храносмилане и рак на стомаха.

Смята се, че над 50% от населението на света има повишени нива на H. Pylori. Този микроорганизъм може да се разпространи много бързо чрез слюнката, така че се предава лесно. Много често може да видите при тестване на цялото семейството положителни резултати за тази инфекция.

Опасностите на инфекция с H. Pylori:

H. Pylori е много сложен микроорганизъм, който има невероятни адаптивни предимства, които му дават възможност да оцелее в суровата среда на стомаха. Той произвежда ензим, наречен “уреаза” който разгражда уреята в стомаха във въглероден диоксид и амоняк. Това предизвиква оригване и халитоза (лош дъх), както и неутрализира киселинния ефект на солната киселина.

Солна киселина е необходима за създаване на кисела среда в стомаха за храносмилане на протеин и йонизиране на минерали. Това също помага да стимулира освобождаването на жлъчка от жлъчния мехур за ефективен метаболизъм на мазнините в тънките черва. Без тези ключови функции да работят оптимално, ние ставаме с риск от анемия, проблеми с щитовидната жлеза, остеопороза и автоимунно заболяване.

Секрецията на слуз предпазва стомашната лигавица от дразнене от хранителни продукти и микроорганизми. H. Pylori намалява способността на стомаха да произвежда секрет и дразни лигавицата на стомаха. Това създава възпаление, докато дразненето стане толкова тежко, че достатъчно рецептори за болка алармират. Това е патогенезата на стомашните язви.

Най-честите симптоми, свързани с инфекция, причинена от H.pylori:

  • Коремна болка (лека-тежка)
  • Подуване на корема
  • Оригване и стомашен рефлукс
  • Постоянен лош дъх
  • Леко гадене

Други проблеми, които могат да бъдат причинени от инфекция с H. Pylori включват пернициозна анемия, която е недостатък на B12. Стомахът произвежда протеин, който позволява на тънките черва да абсорбират В12. Н. Pylori засяга способността на стомаха да произвежда този протеин. Основните симптоми, свързани с пернициозна анемия са постоянна умора, задух, бледа кожа, подуване на езика и гадене.

Н. Pylori нарушава храносмилателния процес, така че може да доведе до възпаление и пропускливост на стомашно-чревния тракт. Това състояние може да причини желязо-дефицитна анемия, раздразнителни симптоми на червата с променлива диария и запек и улцерозен колит.

Тъй като чревното здраве е тясно свързано със здравето на мозъка, инфекция с Н. Pylori може да доведе до депресия, тревожност и затруднена концентрация.

Природни решения за това състояние:

Колкото по-рано е диагностицирана инфекцията с H. Pylori, толкова по-лесно е да се лекува. Антимикробно хранене и план с хранитетелни добавки е необходим. Може да се започне с пиене на чиста вода с прясно изцеден лимон и/или ябълков оцет през целия ден.

Под антимикробна диета, се има предвид диета, която включва много чесън, лук и билки като риган, босилек, мащерка, джинджифил и куркума. Това ще помогне в борбата с инфекцията. Издърпване (жабуркане)  с кокосово масло и етерични масла за 10-15 минути 2-3 пъти седмично ще помогне за намаляване на стреса върху имунната система и ще подпомогне да се намали броя на H. Pylori .

За лица с лека форма на инфекция, това може да бъде достатъчно, за нормализиране на броя на H. Pylori . Тези с умерени до тежки инфекции ще се нуждаят от специален протокол с интензивна антимикробна добавка, за да се намали броя на H. Pylori достатъчно, за да може тялото да се лекува правилно.

Източник: www.naturalnews.com

Автор:  Dr. David JockersВашият коментар