Кисели-краставички

(NaturalNews)

Традиционните кисели краставички се правят чрез потапяне на краставиците в солена вода и оставянето им да ферментират.

Може би първоначално, разработен като метод за консервиране на храните – бактериите Lactobacillus, открити в киселите краставички, киселото зеле и киселото мляко произвеждат млечна киселина, естествен консервант – този процес също така произвежда жива суперхрана.

Lactobacillus е важен пробиотик, който помага за регулиране на храносмилането и стимулиране на имунната система на организма. Това означава, че точно както с киселото мляко и киселото зеле, никога не трябва да купувате пастьоризирани кисели краставички!

Пастьоризацията е проектирана да убива всички бактерии в храната, така че тя елиминира всякакви пробиотични ползи и потенциално променя химията на храната по вредни начини.

Тъй като съдържат живи бактерии, суровите кисели краставички (и киселото зеле) трябва да се съхраняват в хладилник, за да се избегне развалянето им, те могат да бъдат намерени само в хладилната част на магазините. Всички други кисели краставички са мъртви, а понякога и направени с токсични добавки.

Въпреки това, не всички хладилни кисели краставички са непременно непастьоризирани – не забравяйте да проверите етикета, преди да си закупите.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *