Подобрете здравето си бързо – Избягвайте тези често срещани грешки, които забавят вашите здравни цели

(NaturalNews)

За повечето хора, запознаването с естественото здраве, което, между другото, е единственият вид здраве, включва много чести клопки, които възпрепятстват изцелението. Обикновеният човек, особено хората под 50 години, може да постигне високо ниво на здраве за много бързо време, но това е рядкост. Причината за това е промиване на мозъци. Здравето не е толкова сложно, колкото са ни накарали да повярваме. Депрограмирането на мозъците ни и отърването от всички безмислици е предизвикателство, което отнема на хората седмици, месеци или обикновено години за постигане, за да възстановят здравето си.

Ако сте имали достатъчно болки и страдания, болести, лекари, налагащи лекарства или просто чувствате, че е време да избегнете съдбата, в която виждате, че попадат приятелите и семейството ви, ето какво можете да направите за радикално ускоряване на вашето обучение и бързо постигне на едно наистина прекрасно състояние на естествено здраве и жизненост.

Избягвайте диетични храни

Диетични газирани напитки, микровълнови вечери, здравословно или с ниско съдържание на мазнини еди-какво си… са почти винаги боклуци! Ако намаляват мазнините, те увеличават захарта. Когато намалят захарта, те увеличават мононатриевия глутамат (MSG). Ако обработената храна няма никакви мазнини или захар, то почти винаги има изкуствени химикали.

Спрете да четете етикетите

Точно това казах, спрете да четете етикетите за известно време. Сега, след като привлякох вашето внимание, искам да кажа, спрете да купувате пакетирани храни. Важно е да се научите как да четете етикетите, но също много по-важно, да пазарувате по начин, който не изисква много четене.

Типичните самопровъзгласили се здравослвоно ориентирани хора обичат своята нездравословна храна точно толкова, колкото конвенционалния, пристрастен към захар и кофеин, пиещ газирани напитки, консумиращ ГМО и купуващ преработени храни потребител. Разликата е, че здравно ориентираните обикновено купуват храни, които са етикетирани като органични, натурални или нещо подобно. В много случаи тези думи не означават почти нищо. Натурални, практически е една индустриална шега изиграна на лековерните потребители. Фразата “Произведено с органични съставки” е често просто начин да се завиши цената. Има и изключения, има и някои нездравословни храни, които аз лично купувам от време на време, но органичната нездравословна храна все пак е нездравословна храна!

Знайте какво наистина е здравословна храна

Погледнете го по този начин, храната е на три нива: здравословна, неутрална и нездравословна. Здравословната храна лекува. Неутралната храна има много ползи, особено когато се яде със здравословни храни, но всъщност не лекува тялото по сама по себе си.

Здравословните храни са отгледани продукти – сурови, пресни продукти. Храните, които са живи,  изцеляват и помагат за възстановяване на организма. Колкото по-свежи, толкова по-добре. Ензимите са ключът към усвояване на хранителните вещества, ключът към жизненост, ключът към здравето. Много малко хора получават достатъчно ензими. Ензимите са в суровите храни, не в готвени храни. Готвенето убива ензимите.

Важно е да се разбере, че всеки път, когато ядем храни, лишени от ензими, ние изморяваме телата си и намаляваме нашата продължителност на живота, дори когато тези избори на храни, са от по-здравословен сорт като ориз и боб.

Кафяв ориз, боб, киноа и леща са примери за добри храни за ядене, които трябва да се разглеждат като неутрални храни. Тези храни са прекрасни източници на протеин, калории, минерали и някои витамини. Макар че суровата храна е най-добра, тя може да бъде трудна за повечето и невъзможна за някои, за да се получат достатъчно минерали, протеини и калории само от сурови храни (например, аз знам много хора, които имат много ограничен достъп до пресни продукти, или не могат да си го позволят). Очевидно, когато се приготвят правилно, тези храни имат много ползи, но не се доближават до невероятните ползи за здравето от една салата. От друга страна, кафяв ориз и боб с малко сурови продукти като авокадо, нарязани на кубчета домати, нарязан на ситно лук, счукан чесън и смляна куркума е невероятна изцеляваща, много полезна, топла и наистина здравословна храна. Но все пак не може дори да се сравни с голяма, разнообразна салата.

Откъде да започнем?

Салати и много добра вода. Опитайте това за две седмици: правете салата всеки ден с много свежи, сурови продукти. Яжте салати, огромни, разнообразни, богати на хранителни вещества салати, всеки ден. Правете видове салати, които се свършват за три хранения, не едно. И направете 4 литра лимонада с червена боровинка, подсладена със стевия. Яжте плодове за леки закуски. Между другото, това е мощна детоксикация, която ще премахне повечето заболявания, сама по себе си. Прекарайте тези две седмици, изследвайки и слушайки тялото си, и бавно добавяйте повече храни в диетата след като заболяванията отшумят и здравето се възвърне. Вижте рецептата за лимонада с червена боровинка и стевия.
Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Michael EdwardsВашият коментар