(NaturalNews)

Храносмилателният тракт е една от ключовите връзките между външната среда и нашия кръвен поток. Когато е раздразнен и увреден, той произвежда ширещо се възпаление и стрес из цялото тяло. Приемането на добавки, за да се подобри производството на стомашна киселина може драстично да подобри храносмилането и общото здравословно състояние.

Лошото храносмилане е по-скоро правило, отколкото изключение в нашето общество. Културата ни не дава приоритет на времето и енергията, от която се нуждае храносмилателната ни система, за да обработи оптимално консумираната храна. Често се храним няколко пъти на ден с много големи порции храни, които не се усвояват добре заедно. Ядем по време на път, справяме се със стресови дейности по време на хранене или непосредствено след консумиране на токсични дразнители на регулярна основа.

Доброто храносмилане започва в стомаха

За да се създаде киселинна среда в стомаха е необходима солна киселина, за да може да се смила протеина и да се йонизират минералите. Това помага също да се стимулира отделянето на жлъчка от жлъчния мехур за ефективно метаболизиране на мазнините в тънките черва. Без да работят оптимално тези основни функции, сме изложени на риск от анемия, проблеми с щитовидната жлеза, остеопороза и автоимунитет.

Ниската стомашна киселина е един много често срещан проблем, особено при по-възрастните хора или тези, които са страдали от различни инфекции, като Хеликобактер пилори, били са на антибиотици и други медикаменти като нестероидни противовъзпалителни средства. Ниската стомашна киселина подготвя сцената за увреждане на деликатната лигавица на храносмилателния тракт и образуването на синдром на „течащите“ черва.

Симптоми, свързани с ниска стомашна киселина

Подуване
Оригване
Метеоризъм (газове)
Киселини в стомаха
Нарушено храносмилане
Диария
Запек
Акне
Хронична умора
Надбъбречна умора
Автоимунитет
Суха кожа / Пърхот
Ректален сърбеж
Кандида
Косопад при жените
Недостиг на Желязо / B12
Множество хранителни алергии и/или чувствителност
Лющещи и напукани нокти

Възможни причини за ниска стомашна киселина

Лоша диета
Минерални недостатъци
Превишение на захар и въглехидрати
Преработени храни
Дефицит на витамин B
Хронични инфекции
Напреднала възраст
Ползване на анти-киселина
Лекарства за киселини в стомаха
Употреба на НСПВС (Тайленол, аспирин, ибупрофен)
Противозачатъчни хапчета
Хроничен стрес
Други проблеми с храносмилането
Употреба на антибиотици

Важността на здравословната стомашна киселина

Когато имате ниска стомашна киселина не сте в състояние да разграждате ефективно протеина в стомаха. Това позволява на много големи протеини, да влизат в тънките черва и създава голямо напрежение върху панкреаса да произвежда достатъчно ензими, които да преработват белтъчините.

В крайна сметка, това изхабява ензимните запаси в панкреаса и създава стрес и дразнене в стомаха. Също така, води до недостатъчна абсорбция и използване на основни аминокиселини, които образуват протеиновите молекули.

Големите протеини и непълното храносмилане могат да причинят синдром на „течащите“ черва и да предизвикат автоимунна дейност в различни области на тялото. Неправилното усвояване на протеините, води до бактериален свръхрастеж в тънките черва, хранейки Кандида и други паразити. Също така създава киселинен кръвен поток и изчерпва минерали от тялото. Минералното изчерпване води до невъзможността да се образува стомашна киселина и порочният цикъл продължава.

Допълване с Бетаинхидрохлорид

За да се подобри производството стомашна киселина и усвояването на протеините, най-добре е да се допълва с бетаин HCL и протеолитичния ензим пепсин. Пепсинът се произвежда естествено в стомаха, когато има достатъчно стомашна киселина. Хората с ниска стомашна киселина няма да могат да произвеждат активната форма на този жизненоважен ензим, който смила протеините.

Хората с ниска стомашна киселина имат раздразнени стомаси и лигавици на червата. Горчиви билки и газогонни средства помагат за процеса на производство на стомашна киселина, но също така предоставят основни хранителни вещества, подкрепяйки процеса на оздравяване на цялата храносмилателна система. Горчивите билки включват портокалова кора, корен от джинджифил, корен от тинтява, листа от мента, корен от хидрастис, цвете от хмел, семена от кардамон, семена от копър, корен от махония аквифолиум, благословен трън (пресечка), лют червен пипер, корен от репей и корен от глухарче.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. David Jockers

 

By admin

One thought on “Подобряването производството на стомашна киселина подобрява храносмилането и цялостното здраве”
  1. Предлагам Бетаин хидрохлорид чист 99 %, бял прахообразен кристал.
    Цена: 250 гр. – 20 лв. и куриерски. За контакт 0876265091.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *