(NaturalNews)

Здравословното кръвообращение към мозъчната област е задължително условие за цялостно здраве и благополучие. Изследвания са показали, че работата на мозъка е пряко свързана със здравословната циркулация. Добре известно е, че мозъчните функции са склонни да намаляват с увеличаване на годините ни. Въпреки това, спадът на мозъчните функции може да се забави или дори да се спре с правилна диета и/или допълнителни източници.

Всички орехи и ленено семе съдържат два източника на омега-3 мастни киселини, които помагат да подпомогнете частта от мозъка, отговорна за когнитивната функция. Омега-3 мастните киселини са полезни и за зрението – те помагат на мозъка ви да превежда информацията от очите ви във визуално изображение. Имате нужда от малко количество омега-3 мастни киселини всеки ден – мъжете се нуждаят от 1.6 грама, а жените се нуждаят от 1.1 грама. Консумирането на една супена лъжица смляно ленено семе или ленено масло ви дава 1.6 или 7.3 грама, съответно.

Естествени добавки за храна за мозъка

Според Службата за хранителни добавки, трябва да приемате по 1.3 милиграма витамин B6 или пиридоксин, всеки ден. Нахутът е отличен източник на витамин B6. Той съдържа 1.1 милиграма витамин за една чаша. Среден банан или чаша печена тиква ви предоставя по 0.4 милиграма витамин B6, а 30 грама сухи печени смесени ядки съдържат 0.1 милиграма. Добавянето на източници на витамин B6 с растителна основа към вашата диета също помага за насърчаване на здравословната функция на мозъка. Пиридоксин е необходим за създаване на невротрансмитери, биохимикали, които нервните клетки освобождават, за да общуват със съседните клетки. Приемът на достатъчно витамин B6 е от полза за психичното здраве, тъй като дефицитът води до депресия.

Витамин Е също е известен с това, че има решаващо значение за насърчаване на оптималното здраве на мозъка. От него биха могли да се възползват пациенти с болестта на Алцхаймер, тъй като той намалява оксидативния стрес в мозъка. Главният мозък е богат на липиди, които са уязвими към окислително увреждане от свободните радикали. Оксидативен стрес може наистина да навреди на капацитета на паметта и главния мозък. Просто казано Витамин Е воюва срещу свободните радикали, които могат да навредят на главния мозък и мозъчната функция. Доказано е, че Витамин E може да забави смъртта на невроните в мозъка. По принцип, добра добавка на витамин Е може да намали скоростта на когнитивен упадък на главния мозък.

Необходимо е да поддържате балансиран и здравословен начин на живот. Грижата и осигуряването на храна за мозъка гарантира, че той ще работи оптимално.

Автор: Kshamica Nimalasuriya MD, MPH

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×