(NaturalNews)

Наред с летните месеци идват повече предпочитания от различни сезонни плодове, вариращи от праскови до диня. Все пак, един плод оглавява списъка на типичните летни храни: черешите.

Те са често срещана гледка в селскостопанските пазари по това време на годината и здравословна храна, на която много хора се радват. Не само, че са страхотни на вкус, но са изключително здравословни и имат способността да лекуват и да повишават цялостното здраве.

Ползи за здравето на черешите

Подобряване на съня

Публикувани изследвания са установили, че черешите естествено съдържат мелатонин, вещество, необходимо за регулиране на цикъла на съня и осигуряване на почивка без прекъсване.

Като се има предвид, че повечето възрастни получават значително по-малко от препоръчителните 7-9 часа сън всяка нощ и че редовната липса на сън действително има потенциала да променя гените, консумацията на череши е чудесен начин да се подобри способността да се заспива и да оставаме в това състояние.

По-малък риск от изблици на подагра 

Само в САЩ, около 8,3 милиона възрастни страдат от подагра, което често е много болезнено състояние. Все пак, изследвания са показали, че черешите имат свойства, които драстично намаляват изблици на подагра с до 75 процента.

Водещият автор на това конкретно проучване, д-р Юнкинг Джан, професор по медицина и обществено здраве в Бостънския Университет, казва: „Нашите резултати показват, че консумацията на череши или екстракт от череша намалява риска от изблици на подагра. Рискът от изблици на подагра продължава да намалява с увеличаване  консумацията на череши до три порции в рамките на два дни.“

Борят рака

Черешите могат да се похвалят с хранителни вещества, които се борят с рака,  като бета-каротин, бор, витамин С и антоцианини, клас от антиоксиданти, които са били свързани с това, че предпазват от безконтролно разпространяване на рака. Избирайте тъмни, сладки череши вместо по-кисели и по-леко цветни, тъй като тъмните са показали, че имат по-високи нива на антиоксиданти.

Регулират кръвното налягане

Банани, дръпнете се настрана! Черешите имат големи количества калий, който играе роля в регулирането на кръвното налягане. Освен това черешите също са добри за здравето на кръвоносните съдове; те съдържат кверцетин, антиоксидант, който поддържа доброто им функциониране.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Raw Michelle

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *