Кориандър

Кориандър е много повече от билка, използвана за гарнитура в мексикански храни. Въпреки че по външен вид тази билка прилича на магданоз, по вкус нямат нищо общо. Като се има това  предвид, тъй като изглежда толкова много като магданоза, е важно да си надписвате надлежно билките.

Кориандърът е известен най-вече с това колко добре детоксикира човешкото тяло

Д-р Едуард Груп, главен изпълнителен директор на Global Healing Center, казва: „кориандърът се цитира най-често като ефективен за почистване на токсични метали, и с право, тази билка е мощен, естествен почистващ агент. Химическите съединения в кориандъра се свързват с токсичните метали и ги освобождават от тъканта.“ Все пак, това не означава, че не трябва да сме предпазливи и да се консултираме с нашия лекар по отношение на детоксикацията. След като токсините се мобилизират, процесът на елиминиране трябва да е бърз, за да се предотврати физическо нараняване.

Изцеждането на сок от кориандър, най-малко шест чаши, е силно препоръчително всяка седмица. Разбира се, не се препоръчва това да се прави наведнъж. Започнете с добавяне на две чаши сок от магданоз към вашата редовна рутина на сокоизстискване, най-малко три пъти седмично. Оптимално е ако вече използвате смес от тъмнолистни зеленчуци, като спанак и магданоз в рутината на сокоизстискване.

Ако имате непоносимост към вкуса на кориандъра, можете да помогнете за смекчаване на вкуса му чрез изцеждане на сок със зелени зеленчуци.

Има редица хранителни ползи от кориандъра

В кориандъра се откриват необичаен набор от антиоксиданти и фитонутриенти, които са богати на лечебни свойства, също действа антисептично, фунгицидно, като афродизиак, обезболяващо, има храносмилателни свойства и е естествен стимулант. Когато се изстисква суров, кориандърът е в своята най-силна форма.

Въпреки че кориандърът има само следи от витамин B, той е много добър източник на витамини К, А и C. Кориандърът също е добър източник на калий, калций, манган, желязо и натрий. Особено в тези дни е изключително важно да запазим тялото богато на минерали.

Кориандърът помага за лекуване на тялото по много начини

  • Той намаля безпокойството.
  • Показано е, че след продължителна употреба, отстранява живака от тъканта. Има много малко билки, които могат да отстранят тежките метали от организма и кориандърът е една от тях.
  • Тънките черва реагират добре на кориандъра и той помага при премахване на отпадъците по здравословен начин.
  • Помага при макулна дегенерация, зачервяване на очите и очни заболявания.
  • Помага за предотвратяване на инфекции и инфекции на пикочните пътища.
  • Витамин К играе най-силна роля в здравето на костите, а кориандърът е най-богат на този витамин.
  • Помага за предотвратяване на анемия чрез изграждане на доставки на кръв.
  • Стъблата са богати на антиоксиданти, като например кверцетин, кемпферол, рамнетин и апигенин.
  • Когато се прави на сок и се консумира като част от редовна рутина, кориандърът  помага за намаляване  размера на увредените мазнини, намерени в клетъчните мембрани.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

One thought on “Ползите от използването на кориандър”
  1. Много спешно ми трябва продукт на базата на кориандър(листа, не семена) – на прах, за пиене, тинктура, капки…..Който знае моля пишете ми на ge_milena@yahoo.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×