Капсули-рибено-масло

През последните няколко десетилетия в медиите се наблюдава голям интерес на рибните масла. В момента се добавя към примеси на храни, продавани в супермаркетите. Също така в днешни дни добавките с рибено масло изглежда са на рафтовете във всяка аптека. Съществува добра причина за това разпространение на продукти от рибено масло, особено когато става въпрос за неговото въздействие върху децата.

Започнете в утробата

Елементът в рибеното масло, който се цени толкова много е омега-3, добавя се към храните за кърмачета в продължение на няколко години. Тъй като мозъкът е съставен основно от мастни клетки, има смисъл децата да получават правилно количество от тези градивни елементи на интелигентност, които са изключително важни за правилното функциониране на мозъка на детето. Изследванията непрекъснато подкрепят това твърдение.

Едно такова проучване показва, че бебетата, чиито майки са консумирали зърнени барове, съдържащи 300 мг от DHA (Докозахексаеновата киселина), пет пъти всяка седмица, отбелязват значително по-високи резултати на тестове за решаване на проблеми, когато са били на девет месеца в сравнение с тези бебета, чиито майки са яли барове плацебо. Родителите, които искат да гарантират, че децата им ще продължат да се възползват от богатите предимства на DHA трябва също да гарантират, че детето се кърми.

Намалява поведенческите проблеми

Д-р Алекс Ричардсън, базиран невролог на Оксфордския Университет, открива по време на последните си проучвания, че много деца с ADHD (Attention-Deficit Hyperactivity Disorder – на български: Хиперкинетично разстройство с нарушение на вниманието, ХРНВ) тенденции, както и дислексия, показват понижение на тревожността и техните разрушителни поведения, както и по-голяма способност да се концентрират. Тя отбелязва тези резултати след като децата са консумирали рибено масло в продължение на три месеца. Въпреки, че признава, че тя, както и други учени, не разбират точно как рибните масла помагат на мозъка, е ясно че го правят.

Получаване на рибени масла по естествен начин

Най-добрият начин да се наслаждава детето на ползите от рибеното масло е да се включи риба в диетата му. Идеалната риба за консумиране е тази, която живее в студени води, като сардини или уловена дива тихоокеанска сьомга. Родителите трябва да имат за цел детето им да консумира най-малко две или три порции от този вид риба на седмица.

Не всички добавки са еднакви

Разбира се, не всяко дете се наслаждава на яденето на риба. За тези, които не са склонни да го правят, на разположение са добавки от рибено масло. Д-р Ричардсън предупреждава родителите да избират своите добавки разумно. Докато пазаруват родителите трябва да търсят добавки, които разполагат с по-големи количества EPA (ейкозапентаенова киселина), отколкото DHA. В допълнение към често по-добрата цена, EPA имат тенденция да работят по-добре. Някои добавки също маскират рибния вкус, който понякога е неприятен за небцето на децата.

Като се има предвид наличната литература за ползите от рибено масло за деца, има смисъл да се гарантира, че те консумират препоръчителната доза на дневна база.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Sandeep Godiyal

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×