(NaturalNews)

„Не съществува лекарство, което има способността да подобрява лимфния поток, но въпреки това, рициновото масло работи много добре в тази насока ,“ казва д-р Дайвид Уилямс. В допълнение към увеличаване потока на лимфата, рициновото масло може да увеличи продукцията на лимфоцити и активността им. Локалното прилагане на рициново масло чрез масаж е показало, че е ефективно средство за кожна кератоза, тения, гъбични и бактериални инфекции, мастни кисти, брадавици, мускулни спазми, сърбеж, намаляване на възпалението и болката.

То може да облекчи хронично задържане на течности, артрит, задръствания на жлъчния мехур и черния дроб и може да премахне слуз в белите дробове и червата. Работи ефективно като дезодорант, а и може да се използва в дома за смазване, където е необходимо. Рициновото масло не трябва да се използва по време на бременност, поради риск от спонтанен аборт.

Американският Д-р Едгар Кайсе препоръчва едновременно перорално и локално приложение на рициновото масло. Той казва, че рициново масло, пречиства възходящото дебело черво. Възходящото дебело черво е често срещано място за чревни неприятности, вероятно защото перисталтиката трябва да се справи с гравитацията в тази зона.

Рициновото масло се извлича от семената на Рицинус Комунис (Ricinus Communis), растение, разпространено в Индия, но вече известно по целия свят. Растението се нарича Palma Christi, поради своите големи листа във форма на ръце. Иронично е, че растение, известно със своите много ползи за здравето, е източник и на един от най-смъртоносните токсини на земята. Маслото не е токсично, смъртоносната част остава в семената след като са изстискани. Рициново масло е триглицерид на мастни киселини. Приблизително 90% от съдържанието на мастната му киселина се състои от рицинова киселина. Смята се, че от там маслото получава забележителните си лечебни способности. Рициновата киселина може да бъде ефективна за предотвратяване  растежа на вируси, бактерии, дрожди и плесени.

Като част от известния си естествен лек за рака, предписването на рициново масло през устата е последвано от клизма с рициново масло (това е противопоказно при пациенти, които са преминали химиотерапия, защото се отделя твърде много токсичност наведнъж). Обичайната перорална доза е една супена лъжица за възрастни. То е отлично за масаж или когато просто се втрива в кожата.

За компрес от рициново масло се нуждате от памук или плат, сгънат на няколко слоя, за да задържи маслото. Важно е да се снабдите с добро качество студено пресовано масло. Кърпата се навлажнява добре в масло и се налага върху кожата. Компресът често се налага на черния дроб, зоната на червата или ставите и мускулите. Върху компреса се слага найлоново фолио, след това се увива със стара кърпа. Рициновото масло няма да се измие, така че бъдете внимателни. Бутилка с топла вода, поставена върху компреса, ще увеличи ефективността на лечението. Един час е обичайният период от време за компреса, но може да се остави през цялата нощ. Може да се прилага всеки ден в продължение на няколко седмици. Благодарение на антимикробните свойства на маслото, един и същи компрес може да се използва много пъти. Не се опитвайте да изперете компреса, просто започнете отначало с ново парче плат.

 

Автор: Marsha Anderson

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

One thought on “Ползите от рициновото масло”

Напиши коментар

Добави обява

×
×