игла-ваксина-противогрипна

С наближаването на грипния сезон и напъните отвсякъде да се направят тези опасни ваксини е време да си припомните защо трябва да ги избягвате, ако е възможно. Ето девет добри причини, идентифицирани от NaturalHealth365, че тези ваксини може да причинят много повече вреда, отколкото полза.

Повишава риска от Алцхаймер

Ако някога сте били свидетели на любим човек, преживяващ болестта на Алцхаймер, знаете колко опустошително може да бъде и вероятно искате да направите всичко по силите си, за да го избегнете. Избягването на ваксини срещу грип е един от начините да намалите шансовете си, според скорошно проучване, което показва, че тези, които получават противогрипни ваксини в продължение на три до пет години подред, имат 10 пъти по-голям риск от развитие на болестта на Алцхаймер.

Съдържа известен невротоксин

Може би една от най-добрите причини да не си направите противогрипна ваксина е фактът, че тя съдържа известен невротоксин под формата на консервант на основата на живак Thimerosal. Никога не е имало доказано безопасно количество от този токсин при хора. Защо медицинските власти в САЩ дори разрешават употребата му при грипна ваксина е една от големите загадки на живота – въпреки че подозираме, че става въпрос за пари.

Ваксините срещу грип могат да направят бъдещите версии на грипа по-силни

Продължаващата употреба на грипната ваксина, всъщност, може да причини грипния вирус да мутира и да стане по-силен и по-устойчив на лечение, подобно на това, което наблюдаваме благодарение на прекомерната употреба на антибиотици.

Ваксините срещу грип са предназначени да носят печалби, а не да помагат на хората

15-членният консултативен комитет по имунизационни практики, който отговаря за това кой трябва да получи ваксина всяка година, е пълен с членове с финансови инвестиции във фармацевтичната индустрия. Тогава не би трябвало да е изненада, че те препоръчват на всеки да си прави грипна ваксина всяка година, като се имат предвид всички пари, които са заложени.

Това може да причини нарколепсия

Две изследвания от Финландия разкриха връзка между грипната ваксинация и развитието на нарколепсия при 800 деца; други европейски държави също откриха подобна асоциация. Това разстройство на централната нервна система причинява на хората прекомерна сънливост през деня и внезапни пристъпи на сън.

Можете да предадете грипния вирус на други хора

Проучванията показват, че след грипна ваксина хората могат да отделят грипния вирус. Според изследванията 80 процента от тези, които са получили ваксина, ще отделят вируса за около 7,5 дни след ваксинацията. Дори и да не се чувстват болни, те са заразни за околните през това време.

Съдържа антибиотици

Във време, когато антибиотичната резистентност представлява много сериозна заплаха за общественото здраве, няма смисъл да насърчаваме населението да получава ваксина, която съдържа антибиотици (предполага се, че спира растежа на бактериите по време на производството и съхранението на ваксините) и убива полезните бактерии в тялото ви, което ви прави уязвими към болести.

Увеличава неонаталните смъртни случаи

Годината, в която бяха публикувани насоки, препоръчващи на бременни жени да получат две противогрипни ваксини, 2012 г., броят на новородените смъртни случаи се увеличи с 4250% през тази година. Това е огромно увеличение, което трябва да накара всички бременни жени доста да се замислят.

Може дори и да не предпазва от грип

Ако всички горепосочени причини не бяха достатъчни, за да ви предпазят от грипната ваксина, помислете за следното: Ваксината всъщност може да не направи нищо, за да ви предпази от грипа тази година. Компаниите, които правят такива ваксини, трябва да познаят кои щамове ще бъдат доминиращи всяка година и често не се справят правилно. Това означава, че може да поемете целия риск без никакви ползи.

Грипът не е никак забавен, но грипната ваксина може да бъде още по-лоша. Работете за поддържане на имунитета си чрез добре балансирана диета и често мийте ръцете си по време на грипния сезон, за да не се разболявате, вместо да поемате всички рискове от грипната ваксина – която дори може да не ви защити!

Автор: Cassie B.

Източник: www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×