Ръка-кожа

(NaturalNews)

Сухото четкане на кожата ви може да бъде един от най-лесните и най-добри начини за редовна детоксикация на тялото. Изчислено е, че кожата елиминира около 400 грама отпадъци всеки ден чрез порите и чрез премахване на мъртви клетки от тялото. Почистването с четка е ефективен начин за увеличаване на отстраняването на токсини от кожата.

Покривната система се състои от мрежа от мъртви епидермални клетки формиращи кожата, косата и ноктите. Всички те издърпват токсини от тялото. Косата често се използва за измерване на нивото на токсични тежки метали в организма. Потните жлези също играят активна роля като изчистват токсините чрез потта.

Когато клетките на кожата отиват все по-близо до външната повърхност на тялото, те губят кръвоснабдяването си и умират. Това е една ефективна стратегия на организма да елиминира отпадъците в клетките, изхвърляйки тези стари мъртви клетки. Всяка минута губим над 30 000 мъртви клетки на кожата, които се заменят с нови здрави клетки на кожата. Къпането и добрите лични хигиенни практики, подобряват моделите на нормално отделяне от кожата.

Четкането на кожата на сухо помага за подобряване на кръвообращението, стимулира лимфната система и заздравява кожата. Подобряването на кръвообращението подобрява функциите на мозъка и ни дава повече енергия.  Подобряването на лимфния поток може да помогне за предотвратяване  образуването на неприятен целулит. Четкането на сухо също чисти старите мъртви клетки и токсичните отпадъци в тях, насърчавайки развитието на нови здрави клетки на кожата.

Как да се четкаме правилно на сухо?

Важно е да се намери четка с мек естествен косъм. Синтетичните четки често съдържат химикали, които е най-добре да избягваме. Четките обикновено са на разположение в аптеките или в биомагазини.

Най-добре е да се започне с леко, нежно търкане с четката и с течение на времето кожата ще бъде в състояние да се справя с малко по-дълбоко четкане. Движеннията на почистването с четката трябва да са към сърцето, за да се подобри лимфния поток обратно през венозната система към сърцето. Когато четкате стомаха е най-добре да го правите в посока на часовниковата стрелка, като така работите с естествения поток на храносмилателната система.

Кожата може да бъде леко подпухнала след това, но не трябва да бъде червена или възпалена. Избягвайте четкането върху пресни рани, изгаряния и порязвания. Кожата трябва да е суха, но не прекалено суха когато четкате. Ако кожата е прекалено суха по време на четкането може да се използва кокосово масло, но не забравяйте да почистите четката старателно след приключване. Вземете душ след четкането, за да помогнете за отстраняването на ексфоалираните кожни клетки.

Повечето хора се чувстват освежени и заредени след търкането на сухо с четка. Това се дължи на отстраняването на токсични отпадъци и подобряване на кръвообращението. Кожата е блестяща и се чувства гладка след ексфолиацията на тялото.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Dr. David Jockers

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *