(NaturalNews)

Традиционните лекари и медийни анализатори твърдят, че дебатът ваксина-аутизъм е приключил и че няма законни научни доказателства, които да предполагат дори минимална връзка между ваксинациите и нарушенията от аутистичния спектър (ASD). Но старателно проучен доклад, публикуван наскоро от Архун Уалия в Активист пост (Activist Post), разкрива, че има най-малко 22 публикувани научни изследвания, които показват връзка между ваксините и аутизма, както и още много други с подобни констатации.

Голяма част от първоначалния спор произтича от проучване на д-р Андрю Уейкфийлд в края на 1990-те г., което открива стомашното възпаление като очевиден страничен ефект от ваксинацията с комбинация от морбили, паротит и рубеола МПР (MMR) ваксина. Д-р Уейкфийлд очевидно засяга основен нерв с изследването си, което бързо е било критикувано от управата и злонамерено парадирано като измама, въпреки че неговите революционни констатации многократно са били валидирани и показани от много други проучвания.

Например, проучване от 2002 г., публикувано в Списание по Медикобиологични Науки, наблюдава причинно-следствена връзка между МПР ваксината и аутизма, по-специално по отношение на частта морбили от ваксината. Изследователите от Университета Щат Юта заключили, че МПР е способна да предизвика необичайна инфекция морбили при някои деца, които от своя страна могат да доведат до неврологични проблеми, които попадат под шапката на нарушения от аутистичния спектър (ASD).

Друго проучване, публикувано в списание Ентропия през 2012 г. наблюдава силна връзка между МПР ваксината и аутизма, с изключение, че в този случай  виновникът е алуминия. Според извадка от това изследване, ваксини, които съдържат алуминий са особено токсични за децата, които в крайна сметка по-късно са били диагностицирани с ASD, тъй като те не разполагат с достатъчни серумни нива на сулфат и глутатион. С други думи, алуминият, намиращ се в някои ваксини, се явява основен виновник за симптоми от аутистичния спектър.

„Независимо от дебата за МПР ваксината и аутизма, все още има редица проучвания, които сочат ваксините като евентуална връзка с аутизма“, пише Уалия. „Множество съдилища по света са се произнесли в потвърждение на това, че ваксините причиняват аутизъм, увреждане на мозъка и други усложнения, включително и МПР ваксината“, добавя той, отбелязвайки, че  във връзка с ваксините са наблюдавани много други странични ефекти, освен аутизъм.

Тежки метали, добавки, консерванти и други добавки във ваксините, всички са свързани с причиняване на аутизъм

Може би най-интересният аспект на задълбочените изследвания на Уалия по този въпрос е фактът, че се оказва, че няколко съставки във ваксините са отговорни за предизвикване на аутизъм. Освен токсичните метали като алуминий и живак, ваксините съдържат също помощни материали, консерванти и други добавки, всички от които са били идентифицирани като виновници в изследванията, посочени в статията му. Реално, всяка една от тези добавки е най-вероятно токсична, както в изолация така и в комбинация с други добавки, предизвикващи смесена токсичност в зависимост от сместа.

„Оксидативен стрес, възпаление на мозъка и микроглиоза са били документирани във връзка с токсични излагания, включително и от различни тежки метали“, признава едно проучване от Главна Болница в Масачузетз, която потвърждава, че аутистите имат уникален вид нервно възпаление в мозъчната тъкан, която сочи към щети от ваксина.

Няколко от проучванията, посочени в доклада на Уалия, сочат също тимерозал, токсичен живачен дериват, който все още се добавя към многодозовите шишенца от ваксина срещу грип, като причинител на видове мозъчни увреждания, свързани с аутизъм. Едно специално проучване от Университета на Тексас Здравен Научен Център установило, че за всеки 1000 паунда изпускан живак в околната среда има закономерни 61 процента увеличение на нивата аутизъм.

С ваксините срещу грип, съдържащи тимерозал, прилагащи се в момента на деца на шест месеца, е много правдоподобно, че  възниква асоциираното увреждане на мозъка от аутистичния спектър в резултат на живака, инжектиран директно в мускулната тъкан.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×