За много хора ракът е смъртна присъда. Всъщност според Световната здравна организация около 1 на 6 смъртни случая по света се дължи на рак. Важно е да се разбере, че много рискови фактори за разрушителното заболяване са поведенчески или диетични. По-специално, пет от водещите рискови фактори са превантивни, включително висок индекс на телесна маса (BMI), нисък прием на плодове и зеленчуци, физическо бездействие, употреба на тютюн и консумация на алкохол.

Разбира се, ключът към победа над рака е разбирането на това, което работи за тялото – и какво не.

Ако човек има рак, едно от първите неща, които ще чуе от онколога си, е химиотерапия. Процедурата, която „наводнява“ тялото с лекарства, предназначени да убият раковите клетки, е изтъквана като ефективен метод за лечение на болестта. Това обаче не е без риск. По-специално, страничните ефекти на химиотерапията могат да повлияят на храносмилателната система, кръвта, косата и кожата на човека, освен другите ефекти.

В допълнение, неотдавнашно проучване на колеж по медицина „Албърт Айнщайн“ от Университета „Yeshiva“ разкри, че химиотерапията причинява рязко увеличаване на броя на раковите клетки, циркулиращи в тялото. В статията си, публикувана в списание Science Transitional Medicine, те отбелязват, че химиотерапията, макар че може да намали размера на тумора, може да увеличи риска от метастази, т.е. разпространението на ракови клетки в други части на тялото.

Още за това как химиотерапията води до разпространение на рака прочетете тук.

Прекъсване на цикъла

Докато химиотерапията не помага при лечението на рак, някои видове храна са се доказали като по-ефективни при предотвратяването и дори при лечението на заболяването. Ето някои храни, за които е установено, че ефективно убиват раковите клетки, без никакви нежелани ефекти.

Зелен чай

Проучване в списанието Anticancer Research посочва, че епигалокатехин галат (EGCG), активната съставка в зеления чай, може да се използва за лечение на някои видове рак, тъй като е установено, че инхибира и потиска туморите, основани на модели на ракови стволови клетки.

Джинджифил

6-шогаол, компонент, открит в джинджифилa, за който е установено, че дава по-добри резултати от химиотерапията при насочване към ракови клетки, без да уврежда здравите клетки наоколо. Изследването, публикувано в PLOS, отбелязва, че 6-шогаолът насърчава програмирана клетъчна смърт (апоптоза) в раковите клетки.

Куркума

Куркумата е почитана в аюрведа медицината за многобройни ползи за здравето, както и способността ѝ да лекува различни заболявания – главно поради активната си съставка куркумин. В неотдавнашно издание на Сборника на Националната академия на науките международно проучване установи, че куркуминът може да се свързва с определени протеини в организма, за да предотврати разпространението на раковите клетки. Повече за невероятните противоракови ползи на куркумина може да намерите тук.

Боровинки

Проучване по патология и онкологични изследвания установи, че екстрактът от боровинки може да направи раковите клетки по-уязвими към лъчелечение. По-специално, те открили, че докато боровинките могат да намалят броя на раковите клетки с 25%, комбинирането им с лъчева терапия увеличава ефикасността, убивайки почти 70% от раковите клетки на шийката на матката.

Това са само някои от храните, за които е установено, че лекуват раковите клетки.

Автор: Ralph Flores

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×