(NaturalNews)

Поддържането на нещата твърде чисти из къщата може да разболява децата ви. Едно ново проучване, публикувано в Списание по алергии и клинична имунология е установило, че поддържането на твърде високо ниво на хигиена и чистота може действително да е причина новородените бебета, и особено тези под едногодишна възраст, да страдат от алергии и астма по-късно в живота.

Изследователи от Детски Център Джон Хопкинс в Мериленд са изследвали 467 новородени деца във вътрешността на градовете Балтимор, Бостън, Ню Йорк Сити и Сейнт Луис. Бебетата са били включени в изследването още преди раждането си и здравето им се е наблюдавало както по време на протичането на бременността, така и при раждането, за да се получат изчерпателни данни.

За проучването изследователите събират проби на алергени от домовете на всички бебетата и измерват количествата и видовете намерени алергени. След това те разглеждат проявите на алергия и астма сред кърмачетата по време на първите няколко години от живота им, сравнявайки тези данни с нивата на излагане към потенциални алергени.

След анализ, екипът наблюдава по-ниски ставки на затруднено дишане при децата на три години, които са били изложени на високи количества от изсъхнала кожа (пърхот) на мишки и котки, както и изпражнения на хлебарки, по време на първата година от живота им. С други думи, ранното излагане на тези алергени е помогнало за изграждане на толерантност при изложените деца, в сравнение с тези, които са били защитени срещу бацилите.

Повече от половината от всички деца, които израстват в „чисти“ домове с много малко микроби, страдат от затруднено дишане като прохождащи. В същото време само 17 процента от децата от по-мръсните домове развиват състоянието, което показва, че понякога бактерии и други микроби могат да играят полезна роля в изграждането на силен имунитет.

„Комбинацията от двете – излагането на алергени и бактерии – изглежда предпазва най-много,“ заявява д-р Робърт Ууд, съавтор на изследването и началник на Отдела по алергия и имунология в Джон Хопкинс.

Микробите са ваксините на природата

Резултатите подкрепят тези от предишни проучвания, свързващи излагането на външни патогени (съществата и боклуците, дебнещи в градината ви) с намаляване на възпалението и по-силен имунитет. Например, едно изследване, публикувано преди няколко години в списание Nature Medicine е установило, че прекалената чистота може да е причина децата да развият здравословни проблеми.

Децата трябва да прекарват повече време на открито, с други думи да се цапат. Ако не го правят, шансовете им за успех в здравето са намалени, поне според науката. По същество, микробите са ваксините на природата, постепенно тренирайки вродената имунна система как да реагира правилно на много чужди вещества, с които ще се сблъска през целия живот.

Всъщност, точно това е начинът, по който тялото трябва да изгради имунитет – чрез естествено излагане на неща по време на ранното имунно развитие. Химичните ваксини, продавани от фармацевтичната индустрия имитират този процес до известна степен, но както сме споменавали в предишни статии, те заобикалят вродената имунна система и предизвикват неестествен и често увреждащ имунен отговор.

„Пътят на влизане [на ваксините] е различен от естествено получаващите се болести,“ обяснява Мрежата за информираност по ваксините. „Повечето физически заболявания ще навлезат през устата или носната кухина, а не кожата.

„Ваксинацията влиза в кожата с игла и инжектира чужди тела в кръвоснабдяването.“

„Това заобикаля ролята на кожата в имунната функция, както и сливиците, мукозните мембрани и така нататък.“

Какво общо има всичко това с излагането на микроби? Отговорът е прост: Микробите и бактериите са предназначени да се срещат естествено и избягването им може да направи тялото по-податливо на болести.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *