(NaturalNews)

В една скорошна публикация на списание Неврология изследователи илюстрират, че мъжете, които пият прекомерно по време на средна възраст, имат по-ранна поява на загуба на паметта с до шест години. Тежкото пиене на алкохол за това изследване се е смятало за (36 грама алкохол на ден). Докато прекалената консумация на алкохол е показала, че значително намалява паметта и познавателните възможности на мъжете по-късно в живота, мъжете, които не са пиели, бивши пиячи или тези, които са били леки до умерени пиячи (по-малко от 20 грама на ден), не са имали значителен спад в паметта.

Проучването разглежда 5054 мъжки участници на средна възраст (от 34 до 59 години) в период над 10 години, оценявайки техните навици за пиене на всеки четири месеца. След като участниците са достигнали средна възраст от 56 години, когнитивни тестове са били проведени два пъти през следващите 10 години, за да се определи, кога започват да спадат познавателните функции. Този по-бърз спад в паметта и други когнитивни функции, които са свързани с прекалената консумация на алкохол по време на средна възраст са настъпили 1.5 до 6 години по-рано в сравнение с с тези, които не са консумирали или тези с умерена консумация на алкохол.

В някои случаи е доказано, че консумацията на алкохол може действително да бъде добра за мозъка и да подобрява паметта. Например, проучване на Списание по Медицина на Нова Англия показва, че по-възрастните жени, които консумират една алкохолна напитка на ден имат 20 на сто по-малко вероятен шанс на деменция или други проблеми свързани със загуба на паметта. По същия начин, Норвежко проучване показва, че тези, които пият четири или повече чаши вино на всеки две седмици имат по-добри когнитивни способности от тези, които пият по-малко или се въздържат от употребата на алкохол като цяло.

Докато леката до умерена консумация на алкохол може да бъде добра за вашите познавателни способности, тежкото потребление на алкохол е било установено, че има неблагоприятни психични въздействия, най-вече свързани със загуба на краткосрочната памет (индуцирана от алкохол „краткотрайна загуба на памет“). Публикация на Американски Журнал по Обществено Здраве показва, че ефектите върху познавателните способности от висока консумация на алкохол могат да продължат повече от 24 часа.

Краткосрочните ефекти на алкохола, променящи познавателните способности, са добре известни, докато дългосрочните когнитивните последиците се изучават най-вече на по-възрастното население. Чрез изучаването на физически лица на средна възраст за един дълъг период, проучването на Неврология помага да се илюстрират ефектите от прекалената консумация на алкохол върху паметта, по-късно в живота. За мъжете на средна възраст (и най-вероятно други групи), продължителната тежка консумация на алкохол може да ги направи по-склонни към по-ранен спад в когнитивните функции, с напредване на възрастта.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Josh Anderson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *