Здравето се определя от ежедневните ни дейности и от храната, която ядем. Добре известен факт, е че яденето на твърде много захарни изделия и преработени храни води до затлъстяване, както и хронични заболявания като сърдечни заболявания, диабет и рак. Един човек от Лас Вегас успява да победи терминална болест, без помощта на конвенционалната медицина, като се насочва към по-здравословна диета.Роб Мохори, 43-годишен баща на близнаци, е победил колоректален рак в 4-и стадий, като се въздържа от конвенционалното лечение на ракови заболявания и става вегетарианец. Той бил хоспитализиран през юли 2012 г. с перфорирано дебело черво. Медицинският анализ показал, че има рак, който се разпространява в червата, лимфните възли и дори черния дроб. Изненадващо било, че Мохори е диагностициран с рак, тъй като не е имал семейна история и вече е живеел здравословен начин на живот с редовни физически упражнения и добра диета. Симптомите, които имал, като подуване на корема и кървави изпражнения, били пренебрегнати, защото смятал, че това е само синдром на раздразнените черва (IBS) или от нещо, което яде.

Лекарите препоръчват поставянето на торбичка след илеостомия и химиотерапия, както и лъчева терапия. Казали, че има само осем процента шанс да живее и това било опустошително за него и за съпругата му. Според Мохори, той бил като цяло здрав през цялото време и това било толкова внезапно обръщане на събитията. Лечението, на което трябвало да се подложи, изисквало от него да направи много повече за себе си – и затова започнал по-здравословна диета.

Преобръщането

Мохори спира лечението си след първите си операции и химиотерапия, заявявайки, че тялото му не може да приема повече тези химикали и е необходимо известно време да детоксифицира системата си, преди да започне друго лечение. През ноември 2012 г. той започва диета, базирана само на растения, основана на проучвания, показващи, че туморите се хранят със захари и високо преработени храни. След сканиране в началото на 2013 г. резултатите показват, че ракът му намалява с почти 80%. До 2014 г. в тялото му няма останали следи от рак.

Втората водеща причина за смърт от рак

Колоректален рак е рак, който започва в дебелото черво. Той започва, когато клетките в тялото излязат извън контрол – полипи или ненормална тъкан растат по вътрешната обвивка на дебелото черво. Въпреки че не всички полипи стават ракови, един от видовете, наречен аденоматозен полип или аденоми, става рак.

Симптомите на колоректален рак включват промяна в навиците на червата, ректално кървене, тъмни изпражнения или кръв в изпражненията, спазми или болки в корема, слабост и умора и нежелана загуба на тегло. Рискът от получаване на този вид рак се увеличава с възрастта и по-често се наблюдава при мъжете, отколкото при жените. Рядко може да бъде наследен.

Ракът на дебелото черво е втората водеща причина за смърт от рак в САЩ. Това е третият най-често диагностициран рак при мъжете и жените, който засяга повече от 135 000 души през 2017 г. В момента в страната има над един милион оцелели от  колоректален рак.

Има конвенционални медицински лечения за колоректален рак, но съществуват и естествени начини да се предотврати разпространението и евентуално да се обърне. Избягването на рискове за здравето като тютюнопушенето и прекомерната консумация на алкохол е много важно. Поддържането на здравословна, балансирана диета също е от съществено значение. Редовните упражнения също са от решаващо значение за борбата с всички видове болести, включително и рак. Храните, които помагат при предотвратяването, възстановяването и обръщането на рака включват: броколи, плодове, домати, орехи, чесън и боб.

Автор: Rita Winters

Източник: https://www.naturalnews.com

Напиши коментар

Добави обява

×
×