(NaturalNews)

Ябълковият оцет често се гледа от ентусиастите на природно здраве като панацея за всички добри неща. Казва се, че една или две супени лъжици всеки ден лекуват всичко, от подагра до алергии и др.  Важно е ябълковият оцет да е органичен и да има „майка“, за да бъде от най-голяма полза за вас. Майката е жилава на вид топка материя, която или плува или стои на дъното на бутилката оцет и е източник на киселия ферментирал вкус.

Много компании вече създават напитки с ябълков оцет, които съдържат плодови аромати, за да се прикрие грубия вкус на оцета. Ябълковият оцет се ползва като здравен тоник от много време, и докато има само анекдотични доказателства, че действително лекува много от нещата за които се казва, има и изобилие от доказателства за определени ползи за здравето в други области.

Ето и някои от най-документираните и най-големи ползи за здравето от ябълковия оцет.

1. Помага за облекчаване на стомашни спазми и диария

Това е доказан лек на ябълковия оцет. Пробиотиците в оцета облекчават диария и пектинът от ябълките в оцета облекчава стомашни спазми. Смесете една или две супени лъжици във вода или любимия ви сок, за да получите най-добри резултати.

2. Предотвратява стомашно разтройство

Друга доказана полза за здравето е способността му да спира стомашно разтройство, преди да е започнало. Просто се смесва 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка ябълков оцет в чаша вода и се пие бавно половин час преди да ядете нещо, което знаете, че ще ви причини стомашно разтройство. Ще бъдете изненадани колко добре ще се чувствате след храненето!

3. Помага за облекчаване на схващане на краката през нощта

Този стар народен лек има дълга история на доказателства за неговата ефективност. Просто се смесват една супена лъжица ябълков оцет с мед за вкус, и се пие бавно преди да си легнете. Тези нощни схващания няма да ви притесняват повече. Правете това всяка вечер преди лягане за продължаващи резултати.

4. Отпушва синусите

Имате ли запушен нос поради алергии или някаква друга причина? Решете проблема с една чаена лъжичка ябълков оцет в чаша вода. Пиенето на киселия оцет без ароматизиране ще помогне за отпушване на синусите и носа.

5. Помага ви да се заредите с енергия

Ябълковият оцет е отличен за побеждаване на изтощение. Аминокиселините, съдържащи се в него, противодействат на натрупването на млечна киселина, получаваща се след упражняване или друга интензивна физическа активност. Също така е пълен с електролити, които помагат за премахване на чувството на умора. Електролитите са същите неща, които се намират в сладките спортни напитки. Чаена лъжичка ябълков оцет в охладена вода има същия стимулиращ ефект, без захар и изкуствени оцветители и аромати.

Ябълковият оцет също е добър за лечение на киселини в стомаха, облекчава болката от артрит, избелва зъбите и много, много повече. Има цели книги, написани за чудото на ябълковия оцет. Въпреки че много от предполагаемите му ползи се подкрепят само от фолклор, има достатъчно конкретни доказателства за многото му ползи. Много хора го приемат всеки ден като ободрително средство за общото здраве. Всеки, който търси начин да увеличи своето здраве, определено може да се възползва от дневна доза от тази невероятна кехлибарена течност.

 

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

 

By admin

8 thoughts on “Привлекателни ползи за здравето от ябълковия оцет”
  1. рецептата е много проста необходими ви са ябълки колкото повече толкова по добре нарязвате ги и ги заливате с вода и един килограм захар и след като ферментира това се вкисва и си хваща гъба

  2. нарязвам ябълки изчистени от скапано и червей гледам семките да останат слагам ги в пластмасово бидонче заливам ги с топла вода слагам купче мая за хляб също типов хляб малко захар и когато се сетя за него може след един месец и повече прцеждам и тогава преценявам колко захар да сложа и наново стой да ферментира и тази година ползувам оцета направен от миналата година този ще го ползувам догодина от време на време го прецеждам защото хваща утайка
    а ако става въпрос за напитката 5 лъжици оцет 5 лъжици мед супени и един и половина литър вода разбъркано добре става като лимонада за лятото хем приятно хем и полезно

    1. Истински ябълков оцет се приготвя от чист ябълков сок и ферментира до 3 месеца при специална температура. Рецептата я има в книгата на Анастасия Семенова,серия руски лечители ,,ЛЕЧЕБНИЯТ ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ“ – дано съм ви била полезна

Напиши коментар

Добави обява

×
×