(NaturalNews)

Кафето е една от най-популярните напитки в света. Известно със страхотния си аромат, гладък вкус и тонизиращ ефект, кафето се счита като основна напитка в почти всички страни в света. Но то е нещо повече от просто напитка, която доставя удоволствие, всъщност това е напитка, която дава най-различни видове ползи за здравето. Тази статия изброява всички ползи за здравето, които можете да получите, наслаждавайки се на чаша кафе дневно.

Ползи за здравето от Кафето

1. Антиоксиданти.

Кафе на зърна, както почти всички видове такива плодове, съдържа голямо количество антиоксиданти. Тези антиоксиданти са известни с предоставяне на свойства против стареене и защита от дегенеративни заболявания, като ракове. Едно изследване е установило, че някои хора получават основната си корекция на антиоксиданти от кафето.

2. Намалява риска от диабет.

Диабетът е едно от най-често срещаните и разрушителни заболявания в света. Но има надежда, че кафето в действителност може значително да намали този риск. Различни изследвания са показали, че ежедневната консумация на кафе се свързва със значително намаляване на риска от диабет. Това вероятно се дължи на антиоксидантите в кафето, предотвратяващи инсулинова резистентност, една от известните патофизиологични причини за диабет.

3. Подобрява ефективността на тренировките.

Кафето е известно, че съдържа кофеин, който е естествен стимулант. Кофеинът не само подобрява конкретни параметри на умствената дейност, като будност, но също така стимулира и мускулната сила, като помага за попълването на мускулен гликоген. Това води до цялостно увеличение на спортните постижения.

4. Против стареене.

Редовната консумация на кафе може да ви накара да изглеждате и да се чувствате по-млади за по-дълго. Първо, съдържанието на антиоксиданти предпазва клетките, предотвратявайки дегенерация. Второ, неговото съдържание на кофеин може да компенсира загубата на мускулна сила, дължаща се на застаряването. И трето, кофеинът е наблюдаван да има противовъзпалителни свойства в мозъка, предотвратяващи когнитивни разстройства и невродегенеративни заболявания като болестта на Алцхаймер.

5. Предотвратяване на други заболявания.

Има различни изследвания, които свързват пряко консумацията на кафе с намаляване на честотата на определени заболявания. Наблюдавано е да предотвратява или поне да намалява риска от заболявания като цироза на черния дроб, камъни в жлъчката и рак, по-специално на гърдата и дебелото черво. В допълнение към това също се свързва с предотвратяването на болестта на Паркинсон.

Предпазни мерки

Кафето е известно да допринася за всякакви видове ползи за здравето. Но, разбира се, трябва да се вземат някои предпазни мерки, когато се консумира. Понеже кафето е диуретик, може да предизвика загуба на течност, поради честото уриниране. Поради това, трябва да се пие повече вода, за да се замени това, което се отделя. В допълнение към това, консумацията на кофеин, не е препоръчителна за тези, които имат хипертония. Така че, в заключение, кафето трябва да се консумира в умерени количества, за да се увеличат максимално ползите и да се намалят страничните ефекти.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Yanjun

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×