джинджифил-чай-лимон

Подуването прави корема да изглежда по-голям, убива самочувствието и причинява дискомфорт. Така че е важно да се разбере какво го причинява, за да може да се отстрани. Хубавото е, че можете да се отървете от подуване на корема, като просто промените храната, която ядете. Така че нека да погледнем към храни, които причиняват подуване на корема.

Общи храни, които причиняват подуване

Фасул: фасулът причиняват подуване на корема, поради олигозахарид, който трудно се обработва. Изследванията показват, че накисване на боб преди готвене намалява олигозахаридите. Имайте предвид, че други бобови растения също причиняват подуване.

Безалкохолни напитки: напитки, които съдържат газирана вода като газираните напитки, енергийни напитки и сокове причиняват подуване на корема. Добавянето на лед към тези напитки може да намали карбонизацията.

Кръстоцветни зеленчуци: броколи, зеле, къдраво зеле, кейл и карфиол причиняват подуване на корема, защото съдържат захари, които са трудни за възприемане.

Висок прием на въглехидрати: яденето на много въглехидрати (особено преработени въглехидрати) предизвиква задържане на вода и подуване на корема. Избягвайте консумацията на големи количества ориз, макаронени изделия, хляб и така нататък.

Солени храни: консумирането на големи количества натрий може да ви накара да се чувствате подути. Ограничете приема на натрий до 2,5 грама на ден.

Дъвка: дъвките ви карат да преглъщате излишния въздух, а и те също съдържат захар, която увеличава наличието на газ.

Круши и ябълки: разтворимите фибри в тези плодове могат да предизвикат подуване на корема при хора с чувствителни стомаси. Консумирането на малки количества, няма да ви навреди.

Добавки фибри: те може да доведат до подуване на корема, особено за хора, които не са свикнали да консумират големи количества. Пиенето на много вода, когато приемате такива добавки може да попречи на подуване на корема.

Избягвайте горепосочените храни или намалете приема им, за да се елиминира подуването на корема.
Има и храни, които намаляват подуване на корема.

Храни, които се борят с подуване на корема

Ананаси

Ябълков оцет

Магданоз

Джинджифил

Папая

Лимони и други цитрусови плодове

Копър

Чесън

Вода

Автор: Twain Yobra

Източник: http://blogs.naturalnews.com/reasons-youre-bloated-foods-relieve-bloating-constipation/

Напиши коментар

Добави обява

×
×