(NaturalNews)

Две скорошни изследвания са показали връзка между антидепресанти по време на бременност и повишен риск от аутизъм при деца. Рискът да се роди аутистично дете се удвоява чрез използването на антидепресанти, взети по време на бременност. Проведено е голямо шведско изследване, публикувано в British Medical Journal, включващо повече от 1600 деца с аутизъм, чиито майки са приемали всякакви антидепресанти по време на бременността. Резултатите показват повишена честота на аутизъм в групата с антидепресанти в сравнение с контролната група.

Друго проучване, публикувано през 2011 г., показва два пъти по-висок риск от аутизъм, ако майките са приемали антидепресанти в годината преди раждането и 3-кратно повишен риск при употреба на антидепресанти през първото тримесечие на бременността. Тези резултати са сравнени с майки с известна анамнеза за психично заболяване, но без използване на антидепресанти. Техните деца не показват повишен риск от аутизъм.

Причината

Авторите предполагат, че обяснението за тази асоциация може да бъде, че антидепресантите променят серотонин-механизмите в мозъка на плода. Много деца с аутизъм имат повишени нива на серотонин в кръвта с недостатъчни нива на серотонин в мозъка, ненормален синтез на серотонин или свързващ рецептор. Те също така отбелязват, че изследвания върху животни показват, че антидепресанти по време на бременност увеличават аномалиите в поведението, подобни на аутизма при хората.

Алтернативи

Има естествени методи за лечение на депресия. Започнете с една проста програма на повече упражнения, диета с цели храни и достатъчно сън. Разбира се, самата депресия, както и бременността може да предизвикат проблеми със съня. Калций и магнезий са естествени релаксанти, които могат да помогнат за съня, ако се приемат преди лягане. Безопасна холистична програма за депресия по време на бременност може да включва добавки, които балансират невротрансмитерите и подобряват съня. Акупунктурата също е безопасен метод, използван за лечение на депресия и проблеми със съня по време на бременност. Потърсете практикуващ холистичен лекар, който може да развие естествен подход към депресията,  включващ тестване на невротрансмитери и целенасочени хранителни добавки.

Източник: http://www.naturalnews.com/040273_antidepressants_pregnancy_autism.html#ixzz2T1uUIL5I

Автор: Randall Neustaedter OMD

Превод от английски на български

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×