(NaturalNews)

Алберт Айнщайн е казал: „Малък е броят на хората, които виждат с очите си и мислят с ума си.“ Макар, че е вярно дори и днес, но фокусът, ако извините играта на думи, ще е поддържането и подобряването на буквалното зрение, докато работите върху фигуративното.

Повечето хора живеят с намалено зрение и с възрастта то се влошава още повече. Намаленото зрение, подобно на всеки друг аспект на нашето тяло, е по-вероятно свързанo с лошо хранене, стрес и употреба на лекарства. Незначителни промени във формата и дълбочината на окото могат да причинят нарушения в зрението (напр. в близост или далекогледство), но тази причина не засяга по-голямата част от хората, страдащи от очни проблеми. Много често условия, като дегенерация на макулата, глаукома и катаракта се дължат на фактори, изброени по-горе, както и хранителен дисбаланс, излагане на химикали и тютюнопушене.

Оптимизиране  здравето на очите

Диета и добавки: Високо преработените храни опустошават зрението ни, защото почти не осигуряват хранителни вещества, докато ограбват хранителните запаси от тялото ни. Избягвайте този капан за зрението и консумирайте минимално преработени храни. Всички добавки, които приемате трябва да бъдат натурални. Избягвайте добавки, които съдържат изкуствени или синтетични витамини и минерали за максимална биодостъпност и усвояване. Съсредоточете се върху следните хранителни вещества за поддържане и подобряване здравето на очите:

• Цинк
• Селен
• Витамин C
• Витамин A
• Витамин E
• Н-Ацетил Цистеин
• Гинко Билоба

Управление на стреса: Когато са под стрес, хората естествено изпитват това, което се нарича „тунелно зрение“, където се получава загуба на периферното зрение, за да се стесни фокусът на това, което е точно пред тях. С течение на времето постоянното физиологично изместване на фокуса, дължащо се на хроничен стрес, може да промени визията. В допълнение, по време на стрес притокът на кръв към очите става ограничен и отново с течение на времето може да доведе до дегенерация. Загубата на зрение създава стресова ситуация, а стресът причинява още повече загуба на зрение. Техники против стрес като положителна визуализация, упражнения и медитация са чудесен начин за намаляване или смекчаване на стреса и увреждане на очите.

Традиционна китайска медицина (ТКМ): В ТКМ се използва акупунктура за облекчаване и коригиране напрежението на очите, позволявайки нормализиране на зрението. Също така се изписват очни упражнения за поддържане на подобренията от акупунктурните сесии.

В допълнение, Аюрведическата медицина и Кранио-сакралната терапия могат да предоставят облекчение в зависимост от причините за проблемите на зрението. Достатъчно е да кажем, че е необходимо за човек  да може да потърси съвет от надежден, холистичен медицински специалист за подпомагане на полезното пътуване до правилното зрение.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Derrell Jones

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *