(NaturalNews)

Точно казано, шоколадът не се прави само от семената на какаовото дърво, а от цялата шушулка със семена. За да се направи шоколад, шушулките се отварят и смесицата от семена и лепкава маса се оставя на слънце в продължение на няколко дни, за да ферментира.

Диви дрожди частично разграждат клетъчните стени на зърната и ги карат да се загряват, убивайки ембриона и гарантирайки, че зърната няма да покълнат. Дори още по-важно, етапът на ферментация произвежда характерния шоколадов вкус на крайния продукт!

След ферментация зърната трябва да бъдат изсушени възможно най-бързо, за да се предотврати развитието на мухъл. Когато е възможно, това се прави чрез разстилането на зърната на слънце в продължение на 5-7 дни, но ако е необходимо, могат да се използват печки или други методи за промишлено сушене.

След изсушаване зърната се сортират, проверяват и изпращат до шоколадовите производители. Производителите на шоколад изпичат зърната за време между 30 минути и два часа, което повишава шоколадовия вкус и причинява откъсване на обвивките от какаовите зърна.

След това, какаовите зърна се смилат в шоколадов ликьор, суровината за всички шоколадови продукти.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: David Gutierrez

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *