Прости средства могат да спрат бронхита, преди дори да е започнал

(NaturalNews)

Бронхитът е относително често заболяване, което следва настинка или грип и може да засегне всеки, млад или стар. Независимо дали имате остър бронхит след настинка или хроничен бронхит, предизвикан от повтарящи се заболявания или тютюнопушене, има естествени средства, които можете да използвате, за да го излекувате и да се уверите, че няма да се върне пак. Ключът е да се поддържа тялото с хранителни вещества, така че да може да се излекува.

Бронхитът е заболяване, при което бронхите в белите дробове са възпалени и това може да бъде остро или хронично. Симптоми на остър бронхит включват кашлица, болка в гърдите и температура, които често следват настинка или грип. Симптомите на хроничен бронхит са по-сериозни и включват затруднено дишане, хрипове и изтощение.

Бронхитът както казахме често се предшества от обикновена настинка или грип. Лечението на тези общи заболявания може всъщност да доведе до бронхит. Повечето конвенционални лечения за настинка или грип се фокусират върху потискане на симптомите, като кашлица. Чрез възпиране на тялото от експулсиране на микроби и слуз, те могат да попаднат в белите дробове, където заразяват и причиняват бронхит.

При първите признаци на заболяване, което може да доведе до бронхит е важно да се започне борба с него. Най-добрият начин за борба с всяка болест е да се даде на тялото необходимата подкрепа, за да може то да се бори. Има някои основни витамини и минерали, които можете да приемате, за да поддържа тялото си, както и някои билкови лекарства за облекчаване на симптомите, докато вашето тяло се лекува.

Прием на витамини А, С и Е, както и бета-каротин и цинк може да даде на тялото ви подкрепата, от която се нуждае. Витамин А е важен за здравето на белите дробове. Витамин С е антихистамин и подкрепя имунната система. Витамин Е помага при лечението на тъкани. Бета-каротинът е полезен за здравето на белия дроб и възстановяването на тъканите. Цинкът също така подпомага възстановяването на тъканите.

Докато тялото ви се лекува, има някои неща, които можете да направите, за да спомогнете за облекчаване на симптомите, особено кашлицата. Чай от мента е добър начин да се успокои кашлицата. Чаят от женшен пък, може да помогне за премахване на инфекцията и може да успокоява кашлицата. Питие от натрошен джинджифил, мед и малко лимон също може да ви помогне да се успокои кашлицата. Тези напитки помагат и обикновено са доста вкусни.

Друго нещо, което можете да направите, за да се възстановите от бронхит е да засилите белите си дробове. Надуването на балони е прост начин за укрепване на белите дробове, след като са били заразени. Правене на йога може да ви помогне да регулирате дишането си и да подсилите белите дробове.

Можете дори да направите някои промени в диетата, които помагат на тялото ви да се отървете от микроби и токсини, които са допринесли за вашето заболяване. Пресни зеленчукови и плодови сокове може да ви помогнат. Само не забравяйте, че симптомите, като кашлица, ще останат, докато тялото ви не се отърве от микроби и токсини. Целта е да се измъкнат от тялото ви, така че да можете да сте здрави отново.

Ако използвате тези прости средства за защита, можете да започнете да се чувствате по-добре, без използване на конвенционалните медикаменти, които повечето хора използват. Този вид медикаменти потискат кашлицата и това действително може да бъде причина за болести като бронхит.

 

Източник: www.naturalnews.com

Автор: David VictorЕдин коментар на Прости средства могат да спрат бронхита, преди дори да е започнал

  1. Svetlana Petrova каза:

    Samo s niakolko kapki MMS shte zabravite za kashliza i bronxit.

Вашият коментар