(NaturalNews)

Ключът към преодоляването на резистентни на антибиотици „Супербактерии“ може да бъде прост протеин, открит естествено съдържащ се в кърмата. Това са обещаващите резултати от ново проучване от Университета на Ню Йорк (SUNY) в Бъфало, където изследователи наскоро откриха, че HAMLET, което е съкращение от Човешки Алфа Лакталбумин, Смъртоносен за Туморните клетки, атакува митохондриите на резистентните на лекарства бактерии.

Подобно на предишен начин, показващ, че HAMLET унищожава раковите клетки, веществото в кърмата очевидно изключва ключови структури в клетките на бактериите, блокирайки ги от реализиране на щети и пролиферация. В комбинация със съществуващи антибиотични протоколи, HAMLET е в състояние да преодолее супербактериите като MRSA (метицилин-резистентен стафилококус ауреус) и C. diff (Клостридиум дифициле), казват учените.

„HAMLET има потенциала да намали концентрацията на антибиотиците, които трябва да използвате, за  борба с инфекциите и отново дава възможност за използване на утвърдени антибиотици срещу резистентни щамове“, казва д-р Андерс Хакансон, Ph.D., микробиолог и имунолог в SUNY, на който приписват откриването на HAMLET. При опитите да идентифицира конкретните компоненти на кърмата, които помагат за защита на новородените срещу заболявания като инфекции на горните дихателни пътища, Хакансон попаднал на HAMLET.

„За разлика от синтетичните лекарства, HAMLET е естествен, съдържащ се в човешкото мляко протеино-липиден комплекс така, че не се свързва с видовете токсични странични ефекти, които толкова често виждаме при мощните антибиотици, необходими за убиването на резистентните организми“, добавя Д-р Лора Маркс, Ph.D., която също помага за провеждане на експеримента.

Повечето от нас вече знаят, че кърмата на майката съдържа перфектен баланс на ензими, хормони, имунни фактори и други основни хранителни вещества, необходими за бебетата, за да се развият в здрави деца и в крайна сметка в здрави възрастни. Но сега знаем малко повече за това как се изпълнява това на молекулярно ниво, и по-специално по отношение на мутиращите бактериални линии.

Кърмата кара „резистентните бактериални щамове“ отново да реагират на традиционните антибиотици

Публикувано в Журнал PLoS One с отворен достъп, новото проучване установява, че HAMLET намалява дозата на антибиотици, необходими за борба със Стрептококус пневмоние (S. pneumoniae) и Стафилококус ауреус (S. Aureus) с фактор най-малко осем. HAMLET е толкова силен в действителност, че тези и други резистентни щамове възвръщат чувствителността си към антибиотици, което се смята за невъзможно.

„Фармацевтичната индустрия в момента не е склонна да развива антибиотици, защото те се използват само за кратко време първоначално и само тогава, когато нищо друго не работи“, казва д-р Хазелин Хакансон, Ph.D., друг ключов изследовател ангажиран с проучването. „HAMLET, от друга страна, е повече като адювант и може да се използва широко в комбинация с обикновените антибиотици. Той вече има огромен потенциален пазар, който само ще се увеличава през следващите няколко години, поради повишаването на резистентността към антибиотици.“

По същия начин, HAMLET може да бъде използван в съюз  или дори в замяна на традиционни лечения за рак. Изследванията са установили, че HAMLET ефективно убива повече от 40 различни вида туморни клетки, докато оставя здравите клетки непокътнати. HAMLET също е напълно нетоксичен, което означава, че потенциалът за лечение с него е неограничен.

„За разлика от най-актуалните лекарства за рак, HAMLET убива туморните клетки по естесвен, нетоксичен начин“, обяснява доклад за HAMLET, изготвен от учени от Университета Lunds в Швеция. „Изглежда, че HAMLET не уврежда здравите тъкани  и може да бъде произведен в големи количества на лекарствено ниво.“

Източник: http://www.naturalnews.com/040473_breast_milk_superbugs_HAMLET_protein.html#ixzz2UG305K2o

Автор: Jonathan Benson

Превод от английски на български

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *