Майка храни бебе

(NaturalNews)

Майчиното мляко е от огромна полза за здравето, изследователи от Швеция са открили наличието на друго вещество в кърмата с невероятни способности за борба с рака. Както се съобщава в изследването, публикувано в списание (PLoS One), вещество, известно като „Човешки Алфа Лакталбумин Смъртоносен за Туморните клетки „Human Alpha-lactalbumin Made LEthal to Tumor cells“ (HAMLET), ефективно убива раковите клетки, което от своя страна помага да се осигури трайна защита срещу развитие на тумори при малки деца.

В края на 1980 г., изследователи от американския Център за Контрол и Превенция на Заболяванията (CDC), откриват, че кърмените деца са с много по-малка вероятност да развият рак, отколкото изкуствено хранените деца с формула и други неестествени храни. Сега става малко по-ясно защо това е така, кърмата съдържа уникални съединения като HAMLET, които са специално насочени към раковите клетки, оставяйки здравите клетки да растат и да се размножават нормално.

„Лабораторните експерименти показват, че HAMLET убива 40 различни видове рак, а изследователите сега започват да учат неговите ефекти върху рак на кожата, тумори в лигавицата и мозъчни тумори“, обяснява Science Daily за откритието. „HAMLET убива само раковите клетки и не засяга здравите клетки.“

Първоначално учените откриват HAMLET случайно, докато проучвали антибактериалните свойства на майчиното мляко. Няколко години по-късно, изследователите от Университета в Лунд (Lund University) и Университета на Гьотеборг ( University of Gothenburg), и двата в Швеция, откриват, че „HAMLET“ съдържа протеин и мастни киселини, които допринасят за борбата с рака. Последвало изследване показва, че веществото може да се образува в киселинна среда в стомаха на бебетата, естествен вторичен продукт от консумацията на кърма.

„HAMLET се образува чрез комбиниране на алфа лакталбумин в млякото и олеинова киселина, която се намира в стомасите на бебета „, обяснява асистент професор Роджър Карлсон (Assistant Professor Roger Karlsson) от университета на Гьотеборг (University of Gothenburg) пред Телеграф Великобритания (U.K.’s Telegraph) за откритията. „Така че кърменето е свързано с намаляване на риска от рак при бебета HAMLET също задейства някои от апоптотичните пътища на клетката – апоптоза е процес на програмирана клетъчна смърт .“

Майчиното мляко може да помогне за лечение на рак и при възрастни

Малките деца, може да не са единствените хора, които могат да се възползват от майчиното мляко. Проучвания на хора, включващи само компонента „HAMLET“ на майчиното мляко са показали, че могат ефективно да лекуват рак на пикочния мехур при мъже. Пациенти с рак на пикочния мехур, които са получили инжекции на „HAMLET“ са имали намаляване на размера на тумора само след няколко дни лечение.

„При първото проучване на пациенти с рак на пикочния мехур, при което са били инжектирани с „HAMLET“ чрез катетър“, д-р Карлсон е цитиран да казва пред Телеграф. „Съставката убива раковите клетки и размера на туморите намаля в рамките на пет дни.“

Подобни проучвания, проведени през годините показват, че други съставки в кърмата помагат да забавят растежа и разпространението на раковите клетки. Проучване от 1994, публикувано в списание Ракови Открития (Cancer Research) сочи, че лактоферинът в кърмата потиска растежа на тумори при мишки. И друго проучване, публикувано същата година в списание Медицински Хипотези (Medical Hypothesis) показва, че мастните киселини в майчиното мляко помагат за възпиране растежа на рака.

Допълнително, се появяват доклади през последните годините на хора, които всъщност ползват кърма, за да излекуват туморите си. Преди няколко години, например, един мъж, за които се твърди, че излекувал своя рак на простатата чрез пиене на малко кърма всеки ден. И през 2009 г., е било съобщено от Новините (ABC News), че човек от Англия пиел дневни дози от кърмата на собствената си дъщеря, за да подпомогне лечението на рак на дебелото черво, който се бил разпространил в черния му дроб и лимфните възли.

Автор: Ethan A. Huff

Превод от английски на български

Източник: http://www.naturalnews.com

By admin

Напиши коментар

Добави обява

×
×