(NaturalNews)

Идеята, че ДНК от генетично модифицирани организми (ГМО) се разгражда в храносмилателния тракт и става безвредно е общо твърдение на индустрията, което очевидно е невярно. Едно скорошно изследване, публикувано в научното списание PLOS ONE установява, че големи ДНК фрагменти, извлечени от ГМО храни са напълно способни да предават гените си директно в кръвния поток, разбивайки мита, че трансгенните храни действат на тялото по същия начин като естествените храни.

Комбиниран анализ от четири други независими проучвания, включващи проби на повече от 1000 човека и екип от изследователи от университети в Унгария, Дания и САЩ поглежда към процеса на асимилация на ГМО, тъй като в момента те се консумират по целия свят. Това включва производни на генетично модифицирани култури като например, високофруктозен царевичен сироп (HFCS) от ГМ царевица и соев протеин от ГМ соя, както и месо, получено от животни, хранени с диета, базирана на ГМО.

След разглеждане на данните за това как човешкото тяло обработва тези и други форми на ГМО, екипът открива, че по време на процеса на храносмилането, ДНК от ГМО не се разгражда напълно от тялото. Открито е, че това, което обикновено се разгражда в по-малки съставки, като аминокиселини и нуклеинови киселини, остава цяло. Не само това, но е открито, че тези по-големи ДНК фрагменти, преминават директно в кръвоносната система, понякога на по-високо ниво от реалното човешко ДНК.

„Въз основа на анализа от над 1000 човешки проби от четири независими проучвания, ние отчитаме доказателства, че ДНК фрагменти, получени от храни, които са достатъчно големи, за да пренасят цялостни гени, могат да избегнат разграждането, и чрез неизвестен механизъм да влизат в кръвоносната система на човека“, обясняват авторите в абстракт от своето изследване.

„В една от кръвните проби относителната концентрация от растително ДНК е по-висока от човешкото ДНК.“

Гените от ГМО се прехвърлят в тънките черва и променят състава на полезните бактерии

Това е поразително откритие, което доказва неверните твърдения, направени от Монсанто и други, че ГМО не са по-различни от немодифицираните храни, като става въпрос за тялото. Монсанто дори твърди на своята страница „Безопасност на храните“ за ГМО, че ДНК-то от ГМО се „усвоява екстензивно“ и „няма никакви опасности“, и двете от които вече са показали, че са лъжи.

Въз основа на този последен анализ за това как хранителните гени се прехвърлят от стомашно-чревния тракт в кръвния поток, сега става ясно, че гените от ГМО преминават цели в кръвния поток. Тяхното присъствие е свързано също със значителни възпалителни състояния, като възпалително заболяване на червата, аденом и колоректален рак.

Също така е установено, че присъствието от трансгенни гени в тънките черва, влияе върху състава на полезните бактерии, които са отговорни за защита на червата срещу чужди нашественици и помагат на организма да абсорбира хранителните вещества от храната. Било е открито, че индивидите с илеостома или перфорации в техните коремни стени в резултат на операция, буквално укриват пълни ДНК последователности от ГМО в техния чревен тракт.

Разбира се, нищо от това не е чак толкова изненадващо, тъй като биологичните активности зад това как се обработват ГМО от човешкото тяло, никога не са били законно проучени. Биотехнологичните компании винаги са твърдели, че ГМО са същите като истинската храна, без никакви доказателства, за да подкрепят това твърдение, а това е достатъчно за правителството да ги задържи на пазара за почти 20 години.

„Една малка мутация в човешкото същество може да определи толкова много, когато преместите ген, един ген, един малък ген от един организъм в друг, може напълно да промени неговия контекст,“ казва Дейвид Сузуки, съосновател на Фондацията Дейвид Сузуки. „Няма начин да се предскаже как ще се държи и какъв ще бъде резултатът.“

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Jonathan Benson

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *