Оказва се, че да имате малко по-голямо дупе е нещо добро. Не само, че това стимулира общото здраве, но е и свързано с повишена интелигентност и по-нисък риск от хронично заболяване, според изследователи от Университета в Оксфорд и Чърчил в Обединеното кралство.

Разпределението на маста е важно, казват изследователите, и е най-добре то да е най-вече под кръста, тъй като служи като бариера срещу сърдечно-съдови заболявания, диабет и други заболявания, свързани с наднорменото тегло.

„Това е защитната роля на долната част на тялото. Защитните свойства на депата на мазнини в долната част на тялото са били потвърдени в много проучвания, проведени при пациенти с широк спектър на възраст, BMI и съпътстващи заболявания „, пишат учените.

Форма на ябълка срещу форма на круша

Сравнявайки формата на тялото с тази на плодове може да ви помогне да определите на прав път ли сте. Ако сте с крушовидна форма, вие вероятно сте на добро място, казват изследователите. Ако сте с форма на ябълка, трябва да започнете работа по по-здравословен начин на живот.

Индивидите с коремни мазнини, свързани със затлъстяването, имат повече проблеми, отколкото тези, които носят своята тежест в ханша, бедрата и дупето.

„Има много доказателства, които показват, че мастните депа не са едни и същи в тялото“, казва д-р Робърт Кушнер, професор по медицина в Чикаго.

Коремните мазнини са „по-метаболитно активни“, обяснява Кушнер, което означава, че имат по-голям ефект върху мозъка и цялостната структура, в сравнение с мазнините, съхранявани в долната половина, които се стремят да бъдат по-стабилни и по-малко се позовават на цитокини или протеини, свързани с инсулинова резистентност.

Друг фактор, свързан с разпределението на мастната тъкан при жени, е лептинът. Нивата на лептин са от решаващо значение за регулиране на апетита. При индивиди, които са с наднормено тегло, мозъкът им престава да реагира на хормона, водейки до това лицето да развие резистентност към лептин, която е подобна на инсулиновата резистентност.

По-голямото дупе благоприятства нивата на лептин в женското тяло, който е хормон, отговорен за регулиране на теглото.

Поддържането на по-голямо дупе изисква значителни количества омега-3 мастни киселини, които са доказали, че стимулират мозъчната функция, паметта и познавателните способности. Изследванията показват, че децата, родени от жени с широки бедра са по-интелигентни в сравнение с тези, с по-тънки и с по-малко извивки майки.

Източник: http://www.naturalnews.com

Автор: Julie Wilson

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *